Wintertuin Sessies over verwachting en volharding in boksschool

In de tweede aflevering van de talkshowreeks Wintertuin Sessies draait het om verwachting en volharding, zowel in het schrijven als in het leven. In de Boks Academie gaat Gerjon Gijsbers in gesprek met o.a. schrijver Alex Boogers en muzikant Rocco Ostermann van Donnerwetter. 

Alex Boogers is ’s Nederlands volhardendste schrijver. Zijn verrotte jeugd en hoe hij zich daaraan ontworstelde spelen een belangrijke rol in zijn werk. Na zeven romans brak hij vorig jaar definitief door bij het grote publiek met Alleen met de goden, waarmee hij de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016 won en op de shortlist van de Libris Literatuurprijs stond. Rocco Ostermann is de frontman van Donnerwetter en speelt ook o.a. in Shaking Godspeed. Donnerwetter maakt spannende avant-garde-rock met rootsinvloeden, ergens tussen Beefheart, Howlin’ Wolf, Zappa en Elvis. De band viel vorig jaar op met hun wereldrecordpoging meeste concerten in 24 uur. Bij Donnerwetter strijden ambitie en eigenheid om voorrang.

Gerjon Gijsbers is schrijver en zit in het agentschap van Wintertuin. Vorig jaar verscheen een selectie van zijn radiocolumns onder de titel Ik keek naar boven en had geen idee. Gerjon treedt veelvuldig op. Zo stond hij op Lowlands, Zwarte Cross, Mañana Mañana en het Zomerparkfeest. In 2014 verscheen zijn chapbook Aan gort, dat bestaat uit drie grote verhalen. Wintertuin Sessies is een literaire talkshowreeks waarbij talentvolle Nijmeegse schrijvers op bijzondere plekken in de stad hun eigen talkshow presenteren. Zo heeft dichter Johan Roos het in november in het Klimpaleis (Honig) over hoe je kwaliteit van kinderliteratuur bepaalt, met Kapitein Winokio en Edward van de Vendel.

Wintertuin Sessie: Tussen verwachting en volharding 

Datum: donderdag 20 oktober
Locatie: Boks Academie Nijmegen, Waalbandijk 10 (Honig)
Deur open: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur
Entree: 5 euro (3 euro voor studenten).

Een strippenkaart voor alle sessies kost 17,50 euro.
Koop tickets: shop.ikbenaanwezig.nl
Meer informatie: www.wintertuin.nl of Facebook

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.