Winterbierfestival in Stevenskerk

Op 14 en 15 januari kan iedereen genieten van muziek, lekker eten, gezelligheid en natuurlijk speciaalbier. Dit keer wordt het winterbierfestival door de NBF georganiseerd in de Stevenskerk.

Zaterdag 14 januari is de dag van het Nijmeegse Bier. Lokale brouwerijen staan in de kerk en laten zien welke bieren zij het lekkerst vinden in de winter. Op zondag 15 januari worden de lekkerste winterbieren geschonken uit het hele land. Alles is omlijst met sfeer, muziek en natuurlijk de Stevenskerk.

14 januari – Dag van het Nijmeegs bier

Vanaf 13.00 uur heten diverse brouwers uit Nijmegen en omgeving je van harte welkom met hun prachtbieren. ’s Avonds maken ze plaats voor onder andere de huisbieren van de organiserende cafés. Ook presenteert NBF rond de klok van 4 het eigen NBF bier. Een Russian Imperial Stout met een vleugje peper. Zowel overdag als in de avond kun je naast de fantastische bieren genieten van live muziek en lekkere hapjes.

15 januari – Dag van de winterbieren

Op deze winterdag staan de winterbieren centraal. Om 13.00 uur open wij de deuren en kan het proeven beginnen. Van lichtkruidig naar zwarte stout bieren, ze zijn er allemaal. Ook deze bieren worden omlijst met live muziek en lekkere hapjes.

Kosten

Online kost een kaartje 5 Euro. Aan de deur betaal je 7,50 Euro. Kaarten zijn online te krijgen via de website: nijmeegsebierfeesten.nl. In de prijs van de entree zit naast de toegang, het gebruik van de garderobe en het gebruik van de wc’s inbegrepen.

Winterbierfestival extra’s

Naast al het lekkere bier, eten en de muziek zijn er workshops te volgen en is er een aparte plek ingericht voor kinderen. De workshops gaan over rijpen en infuseren. In de workshop rijpen kan de deelnemer de smaakevolutie van bier ervaren. Er worden verse bieren naast gerijpte bieren geproefd.

Tijdens de Infused workshop gaan deelnemers zelf bieren infuseren. Dat wil zeggen dat er een drank wordt toegevoegd aan een bier waardoor de smaak positief veranderd. Voor de kinderen is een aparte ruimte met speelgoed en ander vermaak, zodat ouders ook kunnen genieten van een lekker biertje. Tot slot: bier met liefde gebrouwen drink je met verstand.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.