Winkeldieven met hulp van oplettende burger aangehouden

Nijmegen – De politie heeft woensdagmiddag twee mannen uit Nijmegen van 33 en 53 jaar op heterdaad aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal. Het was bij de politie bekend dat de twee zich regelmatig schuldig maakten aan winkeldiefstallen, alleen lukte het vaak niet hen te pakken. Woensdag was het wél raak.

De wijkagenten hadden van diverse winkeliers vernomen dat de twee bijna dagelijks op strooptocht waren. Woensdagmiddag waren diverse agenten in burger in het centrum van de stad actief naar de twee aan het uitkijken. Twee agenten zagen de beide mannen en volgden hen op enige afstand. In de Marikenstraat zagen de agenten de twee een drogisterij binnen gaan waar één van de twee diverse spullen in een tas deed en daarmee naar buiten liep.

Buiten werden de twee door de agenten achtervolgd en even later aangehouden. Eén verdachte kon  worden aangehouden omdat een burger de wegrennende verdachte een flinke duw gaf, waardoor hij kwam te vallen. De tweede verdachte werd even later ook achterhaald. Alle gestolen goederen zijn teruggegaan naar de eigenaar.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.