Winkeldief in Nijmegen aangehouden na achtervolging

Nijmegen – De politie heeft op woensdag 26 februari, met de hulp van een omstander, een 18-jarige Nijmegenaar aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 17.30 uur werd bij de politie gemeld dat meerdere mannen, vermoedelijk drie, goederen hadden weggenomen uit een kledingwinkel aan de Marikenstraat. Agenten troffen ter plaatse twee mannen die aan het doorgegeven signalement voldeden en spraken hen aan.

De beide mannen vluchtte hierop weg waarna een achtervolging volgde. Eén van de mannen, de 18-jarige Nijmegenaar, kon met behulp van een alerte omstander op de Moenenstraat worden aangehouden. De tweede persoon wist te ontkomen, een derde persoon werd door de politieagenten niet aangetroffen.

De Nijmegenaar had in zijn vlucht een tas van zich af gegooid, dit bleek een speciaal geprepareerde tas te zijn. Hierin werden goederen aangetroffen die bij de kledingwinkel waren weggenomen. De goederen zijn aan de winkel teruggegeven. De Nijmegenaar is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie doet verder onderzoek.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.