Wijndorp Groesbeek pakt flink uit tijdens kerstmarkt

Wie van goede glühwein houdt mag de kerstmarkt in Groesbeek niet missen. Want de gezamenlijke plaatselijke wijnbouwers richten hier het grootste glühweinbad van ons land op. Bezoekers van de kerstmarkt kunnen daar een bad in nemen.

Vanzelfsprekend wordt er ook genoeg glühwein geschonken. Zo laat Groesbeek zien dat het dorp niet voor niets de titel ‘Wijndorp van Nederland’ verdient. Tijdens de kerstmarkt op 18 december is er behalve het bad en de Groesbeekse wijnen volop muziek, een levende kerststal en zijn er tal van ondernemers met toepasselijk ingerichte marktkramen.

Glühwein bad

Het grote glühweinbad bevat bijna 1000 liter warme wijn. Het is op het Dorpsplein neergezet door Camping Bij Ons uit Groesbeek. Met dit bijzondere bad laten de wijnboeren van het Wijnboeren Collectief Groesbeek samen met de ondernemers van het Dorpsplein en de Stichting Toerisme & Recreatie Berg en Dal (STER) zien dat Groesbeek ook in de winter hét Wijndorp van Nederland is.

De glühwein wordt met een houtvuur opgestookt tot een comfortabele 38 graden. Bezoekers van de kerstmarkt kunnen er een bad in nemen. Met of zonder de Wijnkoningin of een van de wijnboeren. Het Glühweinbad is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Berg en Dal.

Knus Dorpsplein

Het Dorpsplein wordt op 18 december omgetoverd tot kerstmarkt. Op het Dorpsplein zijn er de hele dag allerlei live optredens van regionale artiesten zoals Trente Plus en Ochaarm. DJ Mark zorgt de hele dag voor de muzikale omlijsting. Er zijn bovendien een modeshow en balletoptredens van kindergroepen.

Wanneer?

De kerstmarkt in Groesbeek wordt gehouden op zondag 18 december vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.