Wethouder Beerten opent nieuwe theaterzaal in Nijmegen

Op 9 mei 2014 zal wethouder Beerten, Nijmegen officieel een nieuwe theaterzaal rijker maken, middels het openen van st. Kunst & Cultuurplein de Verspiegeling.

Stichting Kunst & Cultuurplein De Verspiegeling
De Verspiegeling begon in 2010 als eenmanszaak en verzorgde in eerste instantie ‘slechts’ toneel- en theatercursussen. Met de toenemende vraag en een eerste eigen ruimte breidde het aanbod zich snel uit naar de andere vlakken van de kunst. Zo verzorgt ze sinds 2012 ook workshops/cursussen dans, zang, capoeira en kinderkunst. Deze uitbreiding kon haar ambities en de vraag naar het beoefenen van de kunsten echter nog niet dekken. Een jaar later (september 2013) verhuisde ze dan ook naar de Biezenstraat, waar ze een schuur, bijruimtes en grote zolder omtoverde tot een heuse theaterzaal, foyer en grote repetitiezolder met kleedkamers en veel ruimte voor attributen/decor. De eenmanszaak groeide daarbij uit tot een stichting (Stichting Kunst & Cultuurplein De Verspiegeling) waardoor ze haar missie mogelijk kon maken. Inmiddels wordt ze ondersteund door gemeente Nijmegen en het VSB fonds.

Officiële en feestelijke opening
Na maanden van verbouwing en uren van organisatie is het dan eindelijk zover: Op 9 mei 2014 opent wethouder Beerten officieel stichting Kunst & Cultuurplein De Verspizaegeling en daarmee tevens een nieuwe theaterzaal in Nijmegen. Na dit officiële (en tevens theatrale) startsein kan men deelnemen aan diverse gratis workshops, een korte performance bijwonen of gewoonweg informatie inwinnen bij docenten, regisseurs en/of artistiek leider. Kortom: kennismaken met de Verspiegeling en haar/zijn eigen mogelijkheden aldaar. Dit alles natuurlijk onder het genot van live muziek en een hapje of drankje.

Dus: Nijmegen is een heuse theaterzaal rijker Kom naar de opening en proef mee!

Check het programma: http://www.deverspiegeling.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.