Werk aan de weg in omgeving Nijmegen

De gemeente Nijmegen werkt de komende periode op verschillende plekken aan de weg in de stad. Hierbij een overzicht van de meest in het oog springende werkzaamheden.

 

Prins Mauritssingel 3-4 oktober, 6 oktober t/m 21 november en 24-28 november

 • In de nacht van 3-4 oktober wordt de tijdelijke brug over de Prins Mauritssingel ter hoogte van station Nijmegen Lent verwijderd:
  • Vanaf 3 oktober 19.00 uur kunnen fietsers en voetgangers deze brug niet meer gebruiken maar nog wel de gelijkvloerse oversteek ter hoogte van de Laauwikstraat.
  • Van 3 oktober 20.00 uur tot 4 oktober 06.00 uur is de Prins Mauritssingel voor het autoverkeer vanaf Arnhem afgesloten. Verkeer stad inwaarts wordt via De Oversteek omgeleid.
  • Vanaf 3 oktober 21.00 uur is er staduitwaarts één rijstrook afgesloten voor het autoverkeer. Op enkele momenten in de nacht zullen verkeersregelaars het verkeer maximaal 15-20 minuten stopzetten zodat brugdelen veilig verwijderd kunnen worden.
  • Het lokale verkeer van en naar Lent kan de hele avond en nacht gebruik maken van de kruising van de Prins Mauritssingel met de Laauwikstraat. Op zaterdagochtend 4 oktober 06.00 uur is de Prins Mauritssingel weer geopend voor alle verkeer.
 • Van 6 oktober tot en met 21 november wordt in de rechterberm van de Prins Mauritssingel tussen de Ovatonde en de splitsing bij Lent een vrijliggende busbaan aangelegd. De huidige busbaan wordt daarvoor afgesloten. De bus wordt omgeleid  over de normale rijweg.
 • Van 24-28 november is oprit van Prins Mauritssingel, komende van het Keizer Augustusplein (de Ovatonde), afgesloten in verband met de aanleg van de busbaan. Het verkeer wordt omgeleid via de Margaretha van Mechelenweg.

 

Daalseweg afsluiting 6 oktober-7 november

Van maandag 6 oktober tot en met vrijdag 7 november vinden op de Daalseweg tussen de Van ‘t Santstraat en de Palestrinastraat rioolwerkzaamheden plaats. Dit gedeelte van de Daalseweg is dan geheel afgesloten.

 

Keizer Traianusplein 20-24 oktober

Vanaf maandag 20 tot en met vrijdag 24 oktober (herfstvakantie) vinden rioolwerkzaamheden plaats op het Keizer Traianusplein, tussen de Terwindtstraat en de Nieuwe Ubbergseweg. Auto’s op de Oranjesingel richting Kelfkensbos worden omgeleid via de Gerard Noodtstraat. Auto’s vanuit het oosten worden via de Berg en Dalseweg geleid naar St. Canisiussingel. Fietsers worden met borden op het Keizer Traianusplein omgeleid.

 

Waalbrug nacht 6-7 november
Tussen donderdag 6 november 22.00 uur en vrijdag 7 november 06.00 uur worden de voegen op de Waalbrug schoongemaakt. Het verkeer zal enige hinder ondervinden van de rijdende afzetting.

 

Griftdijk en Griftdijk-Zuid, oktober en november
Verkeer op de Griftdijk en Griftdijk-Zuid moet in oktober rekening houden met hinder. Op de Griftdijk zullen circa twee weken lang vrachtwagens grond vervoeren voor de woningbouw in Grote Boel vanaf de tijdelijke uitrit ter hoogte van de Terralaan. Borden waarschuwen fietsers voor de vrachtwagens die daar de Griftdijk opdraaien.

De Griftdijk-Zuid wordt in oktober en november versmald om ruimte voor een fietspad te maken. Het verkeer kan daar enige hinder van ondervinden.

 

Nadere informatie

www.slimopweg.info

www.nijmegen.nl/naarnijmegen

Actualiteiten verkeer: via @naarnijmegen op Twitter

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.