Wereldpremière The Next Rembrandt op InScience

The Next Rembrandt, de nieuwe film van Juliette Stevens, gaat op woensdagavond 2 november in première op InScience – Dutch International Science Film Festival. In het bijzijn van hoofdrolspeler Elìas Emmanuel Flores beleeft het verhaal rond het 3D-geprinte schilderij gebaseerd op werk van Rembrandt, zijn wereldpremière. De tweede editie van wetenschapsfilmfestival InScience vindt plaats van woensdag 2 november tot en met zondag 6 november in LUX Nijmegen.

Over The Next Rembrandt
Door het werk van schilder Rembrandt van Rijn nauw te bestuderen, ontleedt een team van data-analisten hoe een schilderij van de beroemde schilder is opgebouwd. Dankzij algoritmes en een 3D-printer wordt anno 2016 The Next Rembrandt tot leven gewekt. Het eindresultaat is een uniek schilderij van zowel de zeventiende als de eenentwintigste eeuw. Na wereldwijde media-aandacht voor het project is deze creatie inmiddels tentoongesteld in verschillende grote steden.

The Next Rembrandt is een film van regisseur Juliëtte Stevens (Symmetry Unravelled, InScience 2015) in opdracht van New AMS Film Company. De film gaat op woensdagavond 2 november in première tijdens de genodigden opening en is vervolgens gedurende het festival nog twee keer te zien. De vraag die in deze programma’s centraal staat is ‘Hoe ver mogen we gaan in de kunst met de hedendaagse technologie?’. Kunsthistorica Marijke Goething gaat in gesprek over de relatie tussen kunst en technologie.

Programma InScience 2016

In vijf festivaldagen toont InScience de beste wetenschapsfilms uit binnen- en buitenland en maak je kennis met baanbrekende inzichten. De films uit het competitieprogramma maken kans op awards in drie categorieën: De NTR Audience Award (€2500), Student Jury Award (€500) en Youth Jury Award (€500). De films worden aangevuld met verdiepende debatten, Q&A’s en inleidende gesprekken. Toonaangevende wetenschappers geven hun visie in het programma Big Ideas, spannende vraagstukken staan centraal in diverse Specials en er is een uitgebreide expositie in samenwerking met ArtEZ.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.