Welke verschillende soorten gietvloeren zijn er? 

Gietvloeren werden tot een paar jaar geleden met name toegepast in de industrie- en de zorgsector, maar worden ook in Nederlandse huizen snel een steeds populairdere keuze. Sterker nog, als je nu een woning binnenstapt in ons land is de kans groot dat je op een gietvloer loopt. Logisch, want zo’n vloer heeft ontzettend veel voordelen. Helaas heeft een gietvloer ook een paar nadelen, maar dat is bij alle soorten vloeren natuurlijk het geval. In dit artikel kun je informatie vinden over diverse soorten gietvloeren. 

Beton gietvloer

Je kunt in je huis een strakke vloer creëren met behulp van een beton gietvloer. Dit zal een stoere en natuurlijke look hebben, wat natuurlijk door het materiaal komt. Dit is een bijzondere soort woonbeton, wat speciaal ontwikkeld is voor vloeren. Het heeft een unieke duurzame en slijtvaste samenstelling. Bovendien kan een vloer van dit woonbeton gemakkelijk schoongemaakt worden, terwijl het er ook nog eens heel trendy uitziet. Er zijn bovendien veel beschikbare kleurtoepassingen waaruit je kunt kiezen. Hierdoor kun je met een beton gietvloer eigenlijk direct de look van het interieur van je huis in Nijmegen aanpassen.

PU gietvloer

Een gietvloer van een materiaal genaamd PU heeft een tijdloze en stijlvolle look. Hierdoor past het in een strak en modern interieur, maar ook in een huis dat ingericht is volgens de klassieke of rustieke woonstijl. Bovendien zal de PU vloer echt als een blikvanger fungeren in je woning in Nijmegen. Dit komt onder meer doordat deze gietvloeren verkrijgbaar zijn in veel verschillende kleuren. Dit zorgt ervoor dat je zelf de look en feel van de vloer kunt bepalen. Daarnaast is een PU gietvloer ook nog eens naadloos, wat ervoor zorgt dat het eenvoudig gereinigd kan worden. Ze zijn bovendien duurzaam doordat dit materiaal zelden scheurt.

Epoxy gietvloer

Als je een hardere gietvloer wilt dan kun je beter voor epoxy kiezen dan voor PU. Dit materiaal is namelijk wat harder, terwijl het ook nog eens een hoogglanslaag heeft. Bovendien is het mogelijk om een laag voor antislip toe te voegen aan je gietvloer van epoxy. Dit is met name handig als je wat ouder bent. Daarnaast kan een gietvloer van epoxy zeer zware belastingen aan. Hierdoor wordt het vaak toegepast in industriële of commerciële ruimtes, maar het is natuurlijk ook geschikt om aangebracht te worden in een huis. Een epoxy gietvloer hoeft dus niet beslist geplaatst te worden in een winkel of bedrijfspand.

Betonlook gietvloer

Eerder werd de gietvloer van beton al genoemd, maar het is ook mogelijk om een gietvloer aan te laten brengen die lijkt alsof het gemaakt is van beton terwijl dit toch niet het geval is. Ze zien er dus uit als een betonvloer, maar eigenlijk zijn ze geproduceerd van een speciaal soort cement. Dit heeft een sterke verbinding en zorgt ervoor dat de gietvloer er zeer mooi en uniek uitziet. Bovendien voegt het ook nog eens een natuurlijke glans toe aan je interieur, terwijl het ook nog eens verkrijgbaar is in meerdere kleuren.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.