‘We beseffen dat voetbal in de Jupiler League tot de mogelijkheden behoort’

Het is alle hens aan dek voor Roda JC Kerkrade, maar ook voor NEC. De Nijmegenaren staan op dit moment nog op de veilige zeventiende plek op de ranglijst, maar dat betekent aan het einde van het seizoen wel deelname aan de nacompetitie. Technisch directeur Edo Ophof vindt dat NEC een ploeg heeft die het niveau van de Eredivisie aankan, maar hij weet dat een degradatiestrijd de harde waarheid is.

Er is in Nijmegen geen sprake van paniek, zo geeft Ophof te kennen aan De Telegraaf. “Er heerst natuurlijk wel spanning. We beseffen dat voetbal in de Jupiler League tot de mogelijkheden behoort en achter de schermen moeten we daar op inspelen. We gaan bij degradatie 25 tot 30 procent achteruit in onze begroting van bijna 13 miljoen euro, maar zo ver willen we het niet laten komen.”

Met nog 2 wedstrijden te spelen staat NEC op 29 punten en dat zijn er 3 meer dan concurrent Roda JC Kerkrade. NEC speelt in de laatste twee wedstrijden van het seizoen nog tegen FC Twente (thuis) en Ajax (uit), terwijl Roda JC in actie komt tegen FC Groningen (thuis) en Go Ahead Eagles (uit).

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.