Waterbeestjes vangen in de uiterwaarden

Zondag 28 augustus kan iedereen met Het Dijkmagazijn op jacht. Naar de kleine waterbeestjes in de waterplas in de uiterwaarden. Succes verzekerd, want er zijn enorm veel beestjes. Met zachte netjes, grote waterbakken en een voorzichtige hand is het voor de diertjes een pijnloze, maar spannende dag. Net als voor de jonge deelnemers.

Voor deze natte onderneming zijn er gidsen die kinderen van alle leeftijden wijzen op de beste schuilplaatsen in het water. Zij zorgen ook voor de uitrusting van schepnetten, potjes en loepen. Dikke kikkers, kanjers van torren en tere friemeltjes zien er door een vergrootglas spectaculair uit. Ze hebben soms de raarste slurven, poten en tentakels. Wie mee wil doen, kan zich opgeven bij Het Dijkmagazijn. En voor iedereen die een beestje heeft gevangen is er na afloop een vangdiploma, waar je al je vangsten op kunt aankruisen.

Tip: trek laarzen aan en broek die nat mag worden. Waterbeestjes vangen in Beuningen, zondag 28 augustus, 14:00 uur – 15:30 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (hoek Waardhuizenstraat) Beuningen. Deelname € 3,50 volwassenen, kinderen (vanaf 4 jaar) € 2,50. Meer info en evt. reserveren via www.hetdijkmagazijn.nl, zie ook Facebook.

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.