Wat zijn de voordelen van decoratief beton? 

Wanneer je verbeteringen aan je huis overweegt, is een van de keuzes die je moet maken met welk materiaal je wilt werken. En hoewel een betonlook vloer, hout, baksteen, steen, vinyl en vezelcement allemaal hun nut hebben, is er nog een ander uniek materiaal dat huiseigenaren vaak aangenaam veelzijdig vinden: decoratief beton. Het is waar: decoratief beton dat is geïnstalleerd door een team van professionals op het gebied van betonontwerp, is misschien precies wat je nodig hebt om betaalbare, aantrekkelijke functies toe te voegen aan je plannen voor woningrenovatie.

Wat is decoratief beton?

Decoratief beton is inderdaad een vorm van beton, wat dus niet het geval is als je kiest voor een gietvloer betonlook. Deze vloer is niet van beton gemaakt, maar het lijkt wel zo. Maar bij decoratief beton krijg je in plaats van het eenvoudige, utilitaire, ruige grijze uiterlijk dat je misschien gewend bent, juist de mogelijkheid om te kiezen tussen veel verschillende looks en stijlen. Hierdoor kun je een opvallende aantrekkingskracht geven aan alles waarvoor decoratief beton gebruikt kan worden. Met een breed scala aan afwerkingen, kleuren en andere designelementen om uit te kiezen, geeft decoratief beton een visuele uitstraling aan je huis, zowel binnen als buiten.

Wat zijn de voordelen van decoratief beton in je huis?

Decoratief beton heeft net zoals een kunststof gietvloer diverse voordelen. Hieronder kun je daar een paar van vinden.

Indrukwekkende veelzijdigheid

De concrete oplossingen van vandaag kunnen zoveel meer betekenen voor huiseigenaren dan je misschien denkt. Decoratief beton verhoogt de aantrekkingskracht van je huis op vele manieren:
• Verbluffende designlooks die je oprit doen opvallen
• Aantrekkelijke paden die steen nabootsen tegen een voordelige prijs.
• Mooie keermuren die charme toevoegen aan je landschap.
• Opvallende vloeren voor terrassen, veranda’s en open haarden.

Mooie ontwerpen

Er is een wereld vol opties beschikbaar voor huiseigenaren die ervoor kiezen om decoratief beton te gebruiken. Het uiterlijk van de betonelementen kan op vrijwel elke mogelijke manier worden aangepast, zodat je vloeren, muren, paden en opritten er niet eens uitzien als beton. Kies uit verschillende stijlen om de look te krijgen waar je van droomt:
• Getextureerd: Kan glad, gegroefd, van een patroon voorzien, stenciled, gegraveerd zijn.
• Gestempeld: Bootst het uiterlijk na van steen, baksteen, leisteen, geplaveide steen, hout, fossielen, schelpen en meer.
• Gekleurd: Verkrijgbaar in een breed scala aan tinten, marmering en vlekken.

Eenvoudig onderhoud

Als je verbeteringen aan je huis aanbrengt, is het slim om functies te installeren die het onderhoud gemakkelijker maken. Decoratief beton is hier geweldig voor, omdat het weinig onderhoud nodig heeft, waardoor het super gemakkelijk te onderhouden is. Natuurlijk heeft het alsnog wel wat onderhoud nodig, zoals je hieronder kunt lezen. Gelukkig valt dit tegenover andere materialen best mee. Door de onderstaande onderhoudsmaatregelen uit te voeren zul je ervoor zorgen dat je jarenlang kunt genieten van het decoratief beton in je huis en/of tuin.
• Dweil betonnen vloeren om stof en vuil te verwijderen.
• Betonvloeren binnenshuis eenmaal per jaar in de was zetten.
• Verzegel betonnen buitenoppervlakken om de vier tot vijf jaar.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.