Wat is manuele therapie?

Manuele therapie omvat specifieke technieken om verschillende problemen door het hele lichaam te behandelen. Fysiotherapeuten die werken bij fysiotherapie Leeuwarden zijn zorgverleners die zowel de training als de vaardigheid hebben om je te evalueren en met je samen te werken om pijn te verminderen en om je te helpen bij het omgaan met verschillende gezondheidsproblemen. Ze kunnen manuele therapieën zoals massage, weerstandstraining en gewrichtsmobilisatie en manipulatie gebruiken om spierstrakheid te verminderen, pijn te verminderen en de functie te verbeteren.

Of je nu last hebt van een chronische ziekte of herstellende bent van een operatie of een blessure, manuele therapie Franeker kan je helpen. Deze behandelingen zullen je namelijk helpen terug te keren naar een actieve levensstijl en maximale mobiliteit en flexibiliteit te behouden. Verstuikingen, verrekkingen, rug- en artritispijn zijn slechts enkele van de aandoeningen die geschikt zijn voor manuele therapie. Patiënten met houdingsproblemen of problemen met overmatig gebruik, zoals tendinitis, kunnen ook profiteren. Zelfs als je een slopende ziekte of een ernstige verwonding hebt, kan manuele therapie helpen om de negatieve impact te verminderen en de functionaliteit te verbeteren.

Een aspect van manuele therapie door fysiotherapie Drachten is massage waarbij druk wordt uitgeoefend op de zachte weefsels van het lichaam, met name de spieren. Gewonde patiënten, of patiënten met pijn, raken gespannen als het lichaam zichzelf probeert te beschermen tegen schade. Helaas veroorzaakt deze spanning meestal meer pijn en kan het ook meer problemen veroorzaken. Massage helpt deze spanning te verlichten, de bloedsomloop te verhogen om bloed naar het geblesseerde gebied te brengen en een aanzienlijke hoeveelheid pijn te verlichten, zodat de spieren kunnen ontspannen en het lichaam kan beginnen te genezen.

Een andere gebruikte manuele therapie is mobilisatie. Dit is waar de fysiotherapeut je langzaam draait, trekt of duwt om de pijn te verlichten en de structuur te herstellen. Wanneer het lichaam niet goed is uitgelijnd, is pijn slechts één resultaat. Een ander probleem betreft verminderde functionaliteit omdat het lichaam niet in staat is om te bewegen zoals het zou moeten. Indien niet gecorrigeerd, belemmert deze verkeerde uitlijning beweging in andere delen van het lichaam, wat problemen voor de patiënt escaleert. Weerstandsoefeningen worden vaak gebruikt om de spieren te versterken, zodat het lichaam terugkeert naar de juiste toestand wanneer het lichaam in rust is en om het risico op verder letsel te verkleinen.

Ten slotte gebruiken fysiotherapeuten ook nog eens manipulatie om patiënten te helpen. Er wordt op een bepaalde manier druk uitgeoefend op een gewricht om problemen op te lossen. De fysiotherapeut kiest een passende beweging, langzaam of snel, krachtig of zacht, om tot een effectief resultaat te komen. Naast pijnbeheersing en flexibiliteit, verhogen manuele therapieën ook de kracht en coördinatie en verbeteren ze de ademhalingsfunctie. Dit maakt deze technieken geschikt voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder hoofdpijn, neurologische aandoeningen en chronische ademhalingsproblemen zoals astma, hooikoorts en sinusitis.

Ben je op zoek naar verlichting zonder medicatie? Manuele therapie is in dit geval een goed alternatief of een uitstekende aanvulling op je bestaande behandelprotocol.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.