Wandelknooppuntennetwerk Rijk van Nijmegen Zuid geopend

REGIO ARNHEM NIJMEGEN- Het wandelknooppuntennetwerk van het Rijk van Nijmegen is afgelopen week officieel geopend door burgemeester van de gemeente Heumen de heer Paul Mengde en burgemeester Hans Verheijen van de gemeente Wijchen. Bezoekers en inwoners van het Rijk van Nijmegen kunnen in Heumen en Wijchen, Rijk van Nijmegen zuid, gebruik maken van het knooppuntennetwerk. Gebruikmakend van de wandelknooppunten kan de wandelaar zijn eigen route op maat uitstippelen. Lopend van knooppunt naar knooppunt langs de mooie plekjes van dit gebied. Door de Hatertse- en Overasseltse Vennen, de Berendonck of genietend over de dijk langs de Maas.

Het wandelknooppuntennetwerk

Net als het fietsknooppuntensysteem zijn de wandelknooppunten aangegeven met markeringen langs de wandelpaden. Het netwerk is bijna 100 kilometer lang en biedt de mogelijkheid voorkeur te geven voor de lengte van de wandelroute. Het bijzondere aan het nieuwe wandelnetwerk is, dat dit het eerste digitaal wandelplatform is in het Rijk van Nijmegen. Op de nieuwe website wandelenrijkvannijmegen.nl kan de wandelaar middels de interactieve kaart zijn eigen wandelroute uitstippelen. Hierbij wordt aangegeven waar o.a. de bezienswaardigheden en horeca gelegenheden zich bevinden in het gebied. Tevens kan bezoeker een keuze maken uit een aantal bestaande routes zoals, Vennenpadroute, ommetje Heumen, Kijk op kunst, struinommetje etc.

Al het moois van het Rijk van Nijmegen

Het wandelroutenetwerk is een initiatief van het Dorpsplatform Overasselt, Gemeente Heumen, Gemeente Wijchen en REGIOMARKETING GELDERLAND. Door middel van het wandelplatform bieden zij bezoekers en inwoners van het Rijk van Nijmegen de gelegenheid de wandelmogelijkheden binnen het Rijk van Nijmegen volledig te benutten

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.