Waarom meubels van metaal en hout de voorkeur hebben

Bij het selecteren van meubels voor in of rondom het huis in Nijmegen zijn contrasten alles waar het om draait. Indien je een designer of fotograaf vraagt naar wat het belangrijkste element in een foto is zal degene antwoorden dat contract het verschil maakt. Dit weet je te verwezenlijken door meubels te selecteren welke zowel van hout als van metaal zijn. Hout wordt beschouwd als warm, levend en organisch van vorm. Metaal daarentegen wordt als koud, hard en recht van vorm beschouwd. Ze kunnen gezien worden als de ultieme contrasterende elementen en gelukkig voor jou worden beide gebruikt bij het maken van meubels. Door deze materialen zorgvuldig te combineren, kun je een prachtige woonomgeving creëren die comfort en stijl biedt.

Hout

Het materiaal hout wordt al van oudsher gebruikt en is een natuurlijk materiaal, het vertegenwoordigt de natuur. Iedereen heeft associaties met hout, vanaf je jongere jaren speel je al in bomen, maak je prachtige wandelingen in bossen, en in of buitenshuis stoken we graag een vuurtje.

Indien je voor meubels van hout kiest, haal je als het ware de natuur in huis. De materiaaleigenschappen zijn onderscheidend dankzij de sterkte, flexibiliteit, bewerkelijkheid en duurzaamheid.

Metaal

Een ander natuurlijk materiaal is metaal. Voordat je metaal in een meubel kunt verwerken dient het een lang en zwaar industrieel proces doorlopen die vanaf de mijn via de producent tot aan de metaalbewerker verloopt.

Dankzij metalen is de wereld veranderd en heeft het ons in staat gesteld om producten zoals een container ombouw 2 containers te fabriceren waar we vroeger alleen maar van durfden te dromen. De afgelopen eeuw is er een revolutie ontstaan waarbij productiemethoden ons in staat hebben gesteld om intrigerende en op maat gemaakte meubelen te maken.

Metaal en Hout Combineren in meubels

Zodra er verkozen wordt om voor een meubel zoals een container ombouw 4 containers te gaan die van zowel hout als metaal gemaakt is, moet het met verfijning en chirurgische precisie gebeuren. Een spijker in een blok hout slaan zorgt voor fantastische reacties in het materiaal, maar het maakt het nog geen ontzagwekkend meubelstuk. Beide materiaalsoorten moeten aan het product toevoegen wat de ander niet kan.

Hout is mat en metaal is glanzend. Door donkere houtsoorten te combineren met licht-gekleurde metaalsoorten zoals een geborstelde staalsoort aluminium of messing verkrijg je een mooi contrast in bijvoorbeeld je buitenkeuken bbq.

Gepolijst metaal wat tot een spiegel omgetoverd wordt, verliest zijn glanzende reflectie. Het resultaat is een donker oppervlak welke alleen licht zal reflecteren onder zeer specifieke hoeken, wat tevens het geval is bij een spiegel.

Wordt het metaal geborsteld, dan vangt het licht vanuit iedere hoek door de imperfecties in het materiaal. Dankzij dit resultaat kun je contrast verwezenlijken indien er gecombineerd wordt met een donkere houtsoort.

Traditioneel of Modern

Er zitten zowel voordelen aan houten als metalen meubels. Het komt uiteindelijk vooral neer op ieders persoonlijke voorkeur. Ga je voor iets traditioneels en nostalgisch, dan kies je al gauw voor hout. Ben je meer van het eigentijdse en moderne, dan ga je al gauw voor metaal. Door beide te combineren val je in de smaak bij iedereen en bereik je een mooi contrast. Meubels van hout, metaal of beide kunnen in iedere ruimte een verfijnde aanblik verwezenlijken. Aluminium, gecoat metaal, teak of hardhout zijn bijzonder aantrekkelijke opties vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen roest en barre weersomstandigheden.

 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.