Waalbrug Nijmegen krijgt proefvlakken

Als voorbereiding op de renovatie van de Waalbrug in Nijmegen zijn er vier proefvlakken op de brug geschilderd in verschillende tinten lichtgrijs.

Op deze manier kan worden beoordeeld wat het effect is van verschillende grijsnuances op verschillende momenten van de dag en bij verschillende weersomstandigheden. Een team van deskundigen, waarin ook de Rijksdienst Cultureel Erfgoed is vertegenwoordigd, heeft een maand de tijd om tot een keuze te komen en advies uit te brengen over de nieuwe kleur grijs voor de brug.

Bij de renovatie van de Waalbrug die dit voorjaar van start gaat, worden alle bestaande verflagen verwijderd en krijgt de hele brug een nieuwe laag verf. Anders dan nu het geval is, krijgen de boog en het staal onder de aanbruggen dezelfde kleur. Hierdoor wordt de brug met de aanbruggen weer één geheel en komt de bijzondere constructie – met de bogen die door het wegdek gaan – beter tot uitdrukking.

Karakter

Eerder is al besloten dat de brug lichtgrijs wordt. Een lichte kleur zorgt er namelijk voor dat het staal minder uitzet bij warm weer, het hoeft minder vaak te worden geschilderd en het is ook beter zichtbaar en daarmee verkeersveiliger. Een lichte brug versterkt bovendien het industriële karakter, past zich aan aan het licht en de lucht en is beter aan te lichten. De nieuwe leuningen en lichtmasten krijgen de oorspronkelijke donkergrijze kleur.

Voor meer informatie: www.rijkswaterstaat.nl/renovatiewaalbrug, bel met de gratis informatielijn 0800-8002 of volg ons op Facebook @renovatiewaalbrugnijmegen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.