Waal in Vlammen op maandag 14 juli 2014

Het programmaonderdeel Waal in Vlammen, de ‘openingsact van de Vierdaagseweek, is in 2014 weer helemaal terug van weggeweest. Komende Vierdaagse is de instabiele damwand aan de Waalkade namelijk hersteld en dat betekent dat er dit jaar weer een prachtig vuurwerkspektakel wordt weggeven. Maar let op, wel met een kleine aanpassing. De Waal in Vlammen vindt niet op zondagavond, maar op maandagavond plaats.

Twee jaar geleden werd besloten het vuurwerk niet door te laten gaan, omdat bleek dat de Waalkade instabiel was. Dit jaar is de kade klaar voor gebruik in de Vierdaagseweek en dus kan zowel de programmering op het Labyrint als de Waal in Vlammen in 2014 weer als vanouds plaatsvinden. Het vuurwerk laat traditiegetrouw rond 22.30 uur de eerste knallen horen. Dit jaar op maandagavond 14 juli 2014. De organisaties van de Vierdaagsefeesten en Vierdaagsemarsen hebben in overleg met de gemeente hiervoor gekozen, omdat de finale van het wereldkampioenschap voetbal anders gelijktijdig is met de Waal in Vlammen.

Omdat er zoveel partijen betrokken zijn bij de organisatie van de Waal in Vlammen is besloten om niet af te wachten welke landen er in de WK-finale spelen, maar het besluit nu al te nemen om het vuurwerk een dag te verzetten. De horeca heeft nu de tijd om de programmering anders in te plannen, de NS kan de dienstroosters aanpassen, Rijkswaterstaat en de Reddingsbrigade kunnen ter plaatse zijn, de partyschepen kunnen hun vaarschema’s aanpassen, de Provincie kan toezichthouders inroosteren en, natuurlijk, de beziger van het vuurwerk (red. leverancier en afsteker) is beschikbaar. Verplaatsen naar de zaterdag is in principe geen optie omdat de deelnemers aan de 98ste Vierdaagse zich pas op zondag of maandag aanmelden en bovendien wordt op zaterdag de WK-troostfinale gespeeld. Op maandagavond kunnen zowel de deelnemers aan de Vierdaagse als de bezoekers van de Vierdaagsefeesten de Waal in Vlammen bijwonen.
Vierdaagsefeesten, DE 4Daagse en de gemeente zijn blij dat het traditionele programmaonderdeel de Waal in Vlammen dit jaar weer kan plaatsvinden. In 2015 zal de Waal in Vlammen op zondagavond plaatsvinden.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.