VVV Malden krijgt andere invulling

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) verzorgt de toeristische marketing en promotie alsmede de VVV informatie & gastheerfunctie voor de gemeente Heumen. Met de VVV vestiging in Malden, de VVV-agentschappen in de gemeente Heumen, en de (mobiele) VVV website (www.vvvmalden.nl, www.vvvheumen.nl, etc.) worden bezoekers on- en offline, 24/7 geïnformeerd over de gemeente Heumen.
Vrijwilligers van de VVV Malden vervullen met enthousiasme de VVV gastheerfunctie voor de gemeente Heumen. Echter, de behoefte van de toeristisch consument is sterk veranderd waardoor bezoek aan de fysieke bemande vestiging afneemt. Consumenten verwachten realtime informatie op de locatie en tijd waar zij op dat moment zijn. De VVV dient hierop in te spelen door aanwezig te zijn op locaties waar veel traffic is van toeristisch consumenten en waar informatie gecombineerd kan worden met service en dienstverlening van het toeristisch bedrijfsleven.
RBT KAN investeert in betere toegankelijkheid, bereikbaarheid en herkenbaarheid van het toeristische VVV-netwerk welke voldoet aan de kwaliteitseisen en de behoeften van de huidige consument. De bestaande VVV-agentschappen bieden vaak alleen toeristisch drukwerk en dienen ge-upgrade te worden met realtime toeristische informatie d.m.v. een digitale VVV infortmatiezuil.
VVV vrijwilligers
In april 2014 gaat de VVV vestiging in Malden na ruim 14 jaar stoppen met haar dienstverlening door vrijwillige medewerkers. Dat hun locatie sluit, komt niet onverwacht, maar het wordt algemeen als een verarming voor Malden gevoeld. Een medewerker verwoordde het zo: “Heel erg jammer, dat we dicht moeten. Voor ons, want onze – heel heterogene – groep zal uit elkaar vallen, maar ook voor onze bezoekers. Die komen binnen met vragen als: waar kan ik een wandeltocht maken met een groep waar ook een rolstoeler tussen zit. Of: wat kan ik met mijn familieleden van 0 tot 80 jaar dit weekend gaan doen? Heeft u nog een origineel idee voor een kinderfeestje?
Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN), heeft een goede opvolger gevonden in Hotel van der Valk in Molenhoek waar een nieuw VVV agentschap wordt gehuisvest. Dit VVV agentschap wordt gerealiseerd met een VVV-agentschapsmeubel en een digitale VVV informatiezuil in de nieuwe moderne VVV-huisstijl.
Naast deze fysieke vorm zal er bij Restaurant St. Walrick in Overasselt een digitale informatiezuil worden geplaatst met toeristische informatie van de regio.
Verder blijft er op diverse locaties in de gemeente Heumen, zoals horeca, bezienswaardigheden, bibliotheek, etc. toeristische informatie in drukwerk beschikbaar.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.