Vroege vogelexcursie langs de dijk

Zondag 24 april organiseert het Dijkmagazijn een vroege vogelexcursie langs de dijk en door het Roodslag. De gids zal de nesten aanwijzen en deelnemers opmerkzaam maken op het mooie vogelgezang dat wel vrolijk klinkt, maar vaak niet zo lief bedoeld is.

Volgens het spreekwoord leggen (bijna) alle vogels komende maand hun ei. Er is dus volop gelegenheid om deze belangrijke periode van hofmakerij, paring en nestenbouwerij bij vogels te volgen. De dieren hebben het minder gemakkelijk dan hun vrolijk gekwetter doet vermoeden. Een leuke partner ‘scoren’ en een goede nestplaats zoeken is al een hele klus. Meestal zitten de nesten verstopt tussen het groen. Wie wil, mag er met één hand zelf een nabouwen van gras en takjes. Als snel zal duidelijk zijn hoe knap de bouwkunsten van vogels in elkaar steken.

Als het nest klaar is moeten de vogels kapers wegjagen, eieren leggen en schreeuwende jongen voeren; het zijn slechts enkele activiteiten die de vogels komende maand gaan uitvoeren. Toch doen ze het jaar in jaar uit om op tijd nieuwe generaties klaar te stomen, die in het najaar naar het diepe zuiden vliegen. Om de jonge stelletjes goed te volgen, is de excursie gepland in de vroege ochtend.

Trek stevig schoeisel aan, neem een verrekijker mee of leen er (gratis) een van het Dijkmagazijn. Vroege vogelexcursie, zondag 24 april, 8.00-10.00 uur, Deelname volw. 3,50, kind 2,50 . Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (Hoek Waardhuizenstraat), Beuningen, reserveren kan via www.hetdijkmagazijn.nl, zie ook Facebook.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.