VRIENDEN VAN HET GELDERS ORKEST MAKEN ZICH STERK VOOR ‘TOEKOMSTMUZIEK’

“De jeugd heeft de toekomst”, zeggen de Vrienden van Het Gelders Orkest en daarom starten ze een campagne om middelen te werven voor  ‘Toekomstmuziek’. Want Het Gelders Orkest brengt, naast de reguliere concerten voor regulier publiek, jaarlijks ongeveer tegen de 15.000 scholieren in contact met klassieke muziek. Zowel in de concertzaal als op scholen wordt enthousiasme voor klassieke muziek aangewakkerd. Met deze campagne willen de Vrienden middelen bijeenbrengen voor één van die prachtige educatieve activiteiten van het orkest: het ‘Concert voor Rafiq’. Marian Louppen, voorzitter van de Vrienden: “Kinderen horen kennis te maken met de muzikale schatten van tijdloze componisten; die mogen we hen niet onthouden.”

Educatieve project ‘Concert voor Rafiq’

‘Concert voor Rafiq’ is een project voor de hoogste klassen van het basisonderwijs. Er is een speciaal lestraject ontwikkeld voor de docenten met workshops, lesbrief, CD en DVD. Het Gelders Orkest heeft een zangdocent in de arm genomen die het project op de scholen ondersteunt. De kinderen worden op school voorbereid, leren de muziek kennen en  bijbehorende liedjes en bewegingen. Zo gaat de muziek voor hen leven. In januari gaan ze naar Musis Sacrum of De Vereeniging waar ze samen met Het Gelders Orkest en verteller Eric Robillard een speciaal concert maken. Dit concert wordt zo een geweldige succeservaring voor de kinderen!

Donatie

Om zoveel mogelijk kinderen in Gelderland op een leuke en gedegen manier kennis te laten maken met klassieke muziek, vragen de Vrienden iedereen die Het Gelders Orkest en muziekeducatie een warm hart toedraagt, de actie te steunen door bijdrage op bankrekening NL08 ABNA 0539227005 van de Vrienden HGO onder vermelding van ‘Toekomstmuziek’.

En val in de prijzen

De 20 gulste gevers aan Toekomstmuziek krijgen een uitnodiging voor een besloten orkestrepetitie voor dit Rafiq-project. Deze repetitie is in januari. De datum wordt nog bekend gemaakt. Het gaat daarbij om de donaties die vóór 31 december overgemaakt zijn.

Het bijwonen van de repetitie is een unieke manier om persoonlijk met het orkest en zijn musici kennis te maken en te ervaren wat muziek teweeg kan brengen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.