Voorleeslunch voor honderd senioren

Op woensdag 30 maart organiseerden de 100-jarige Bibliotheek Gelderland Zuid en het 50-jarige Swon het seniorennetwerk samen een voorleeslunch voor honderd senioren. De lunch vond plaats op vier locaties. In de Bibliotheek Hatert, de Bibliotheek Muntweg, de Bibliotheek Zwanenveld en restaurant de Open Hof in Lent.

Tijdens de lunch stonden niet alleen lekkere broodjes op het menu, maar ook een mooi verhaal uit Gouden Jaren van Annegreet van Bergen. Gouden jaren schetst een fascinerend portret van de ontwikkelingen in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog en haar verhalen zijn voor veel ouderen een feest van herkenning. Directeur-bestuurder Dianne Weersink van Bibliotheek Gelderland Zuid: “Leuk om als jubilerende organisaties samen feest te vieren en daarmee direct honderd senioren een leuke lunch te bezorgen!”

Anja van Baardewijk-Joosten, directeur/bestuurder van Swon: “We hebben in samenwerking met de bibliotheek en KION jarenlang voorleesactiviteiten georganiseerd met ouderen op kinderdagverblijven. Voorlezen verbindt. En zeker als je dit combineert met een gezellige lunch, waarbij je anderen kunt ontmoeten.”

Boek en Lunch

Foto gemaakt door: Marcel Krijgsman.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.