Voorkom dat je nog langer stookt voor de vogels

Het kost de gemiddelde Nederlander bijzonder veel moeite om alle ballonnen in de lucht te houden. Vaak resteert aan het einde van het geld nog een stukje maand. Een van de duurste vaste lasten die we hebben is de energierekening. In veel gevallen is daar echter wel degelijk iets aan te doen. Een van de manieren om de rekening structureel naar beneden te krijgen is het isoleren van de spouwmuur. Toegegeven, het vraagt een investering, maar die verdien je al heel snel weer terug.

Zo doe jij je woning als het ware een jasje aan

De torenhoge energierekeningen veronderstellen dat we het steeds erg warm hebben in onze huizen. In de praktijk is niets echter minder waar. Dat komt doordat veel van de gestookte warmte direct via de muren van ons huis naar buiten verdwijnt. Om daar iets aan te doen is het verstandig voor spouwmuurisolatie te kiezen. Dit is niets anders dan het isoleren van de ruimte die er is tussen de buiten en de binnenmuur van je huis. Met het isoleren van dat deel is het alsof jij jouw woning een jasje aandoet.

Effect van spouwmuurisolatie is meteen merkbaar

Het effect van het isoleren van de spouwmuur voel je meteen. Niet alleen gaat de energierekening behoorlijk naar beneden, het voelt ook warmer en meer comfortabel in je huis. Door goed te isoleren kun je bovendien schimmels van de muren houden. Voldoende redenen dus om ook voor spouwmuurisolatie te kiezen.

Kies je voor Knauf Supafil, Enverifoam of voor EPS parels?

Ondertussen zijn er volop producten die je kunnen helpen de spouwmuur te isoleren. De drie meest gebruikte materialen zijn EPS parels, Knauf Supafil en Enverifoam. Alle drie de producten kunnen je meteen helpen om een lagere energierekening te bewerkstelligen. Heb je een smalle spouw? Dan lijken EPS parels ideaal voor jou.

EPS parels isoleert zelfs de smalste spouwmuren

EPS parels zijn als geen ander materiaal in staat om zelfs de smalste spouwen perfect te isoleren. Neem je een bekend product als glaswol, dan is een brede schouw noodzakelijk. Niet echter als je EPS parels gebruikt. Wat betreft de isolatiewaarden kun je EPS parels vergelijken met de waarden die Knauf Supafil je kan bieden. En met die waarden is helemaal; niets mis.

Enverifoam krimpt niet

Ook Enverifoam staat er buitengewoon goed op bij de kenners van isolatie. Dat heeft alles te maken met de unieke eigenschappen van dit materiaal. Enverifoam is in staat de kleinste kieren te dichten en biedt steeds een volledig naadloze isolatielaag. Het is bovendien waterafstotend en luchtdicht. Enverifoam staat bekend als een dampopen product en geldt eveneens als zeer brandveilig. Bovendien krimpt dit isolatiemateriaal niet.

Meest gebruikt is Knauf Supafil

De meest gebruikte optie is Knauf Supafil. Met dit materiaal kun je de spouwmuren op perfecte wijze isoleren. Behalve dat het de warmte langer binnen houdt isoleert het ook geluid. Knauf Supafil behoort tot brandklasse A1 en is waterafstotend. Erg aantrekkelijk van dit product is ook de prijs. Want duur is Knauf Supafil allerminst.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.