Voorbeschouwing NEC-Cambuur

Nijmegen – NEC kan zich zaterdagavond een enorme dienst bewijzen door thuis de 3 punten te pakken tegen Cambuur Leeuwarden. Het is dit seizoen waarschijnlijk de laatste kans op de volle 3 punten, NEC eindigt het seizoen uit bij AZ en Ajax en thuis tegen FC Twente. Mocht er morgen dus niet worden gewonnen, dan begint de situatie pas echt penibel te worden. De Nijmegenaren zijn dan volledig afhankelijk van Roda JC, dat 2 punten achter NEC staat.

De bezoekers uit Leeuwarden zijn ook terecht gekomen in een trieste situatie. Na de bekendmaking van de overstap van Dwight Lodeweges naar het naburige Heerenveen, is de spelvreugde een beetje weg bij Cambuur. Dwight Lodeweges besloot direct af te treden en dus heeft assistent-trainer Henk de Jong de honneurs overgenomen voor de rest van het seizoen.  De Friezen verloren daarop afgelopen woensdag bij het eveneens kwakkelende FC Utrecht. In die wedstrijd liep linksback Bijker tegen een directe rode kaart aan, hij zal er niet bij zijn in Nijmegen.

Bij NEC is er een basisplaats ingeruimd voor Castillion. Dit gaat ten koste van Foor, die een blessure heeft opgelopen en tot de (mogelijke) nacompetitie niet meer inzetbaar is. NEC was de afgelopen dagen op trainingskamp op Hoenderloo. Hier wilde de ploeg zich in alle rust voorbereiden op de beslissende krachtmeting tegen Cambuur Leeuwarden.

De vermoedelijke opstelling: Gentenaar; Vermijl, Nielsen, Van Eijden, Leiwakabessy; Koolwijk, Rieks, Conboy; Jahanbakhsh, Higdon en Castillion. De thuiswedstrijd voor NEC tegen Cambuur begint om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wiedemeijer.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.