Vijzelen oude brug over de Waal in de A50 gecontinueerd

Rijkswaterstaat continueert op zaterdag 23 november het vijzelen (omhoog brengen van de brug) van de oude Waalbrug in de A50. De werkzaamheden konden begin november niet worden afgerond vanwege het naderende hoogwater, waardoor sommige pijlers van de brug niet meer over land bereikbaar waren. Tot nu toe is circa 0,20 meter van de geplande 1 meter gevijzeld. Volgens planning zijn de werkzaamheden op vrijdagavond 29 november gereed.

De oude brug over de Waal in de A50 wordt in het midden een meter hoger, aflopend naar de oevers. Het omhoog brengen van de brug is nodig om de oude brug op de nieuwe doorvaarthoogte voor de Rijnvaart te brengen.

Voetgangers en (brom)fietsers

In verband met de werkzaamheden is de oude Waalbrug in de A50 van zaterdag 23 november 06.00 uur tot vrijdagavond 29 november 20.00 uur afgesloten voor voetgangers en (brom)fietsers. Deze weggebruikers kunnen de Waal oversteken via de voorziening voor langzaamverkeer op de nieuwe brug. Om de veiligheid op deze voorziening te garanderen zet Rijkswaterstaat overdag verkeersregelaars in, om te voorkomen dat voetgangers en (brom)fietsers en gemotoriseerd verkeer met elkaar in conflict komen op de brug. Tijdens de nachtelijke uren wordt het verkeer op de voorziening voor langzaamverkeer van de nieuwe brug geregeld met behulp van verkeerslichten.

Nieuwe brug: nu 2×3 rijstroken

Het verkeer tussen de knooppunten Ewijk en Valburg op de A50 maakt sinds mei van dit jaar gebruik van de nieuwe brug over de Waal met 2×3 rijstroken. Daardoor is de oude brug vrij van verkeer en kan deze, zonder hinder voor de weggebruiker, worden gerenoveerd.

Tacitusbrug klaar in 2015

Als de renovatie van de oude brug in 2015 gereed is, kan het verkeer tussen de knooppunten Ewijk en Valburg gebruik maken van 2×4 rijstroken. Het verkeer van zuid naar noord gaat dan rijden over het oude gedeelte -dat nu gerenoveerd wordt- van de Tacitusbrug, en het verkeer van noord naar zuid rijdt dan over het nieuwe deel.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.