Vierdaagselopers gezocht voor stichting De Liedjesfabriek

De Liedjesfabriek – een stichting die zieke kinderen door muziek een flinke steun in de rug wil geven – is op zoek naar sponsorlopers voor de 101ste editie van de Vierdaagse.

Met de hulp van de sponsorlopers wil de Liedjesfabriek graag een volgende stap zetten en zieke kinderen niet alleen in het ziekenhuis, maar ook thuis of op locatie bezoeken. Hiervoor heeft de stichting de ‘Liedjesmobiel’ ontwikkeld: een camper voorzien van studiofaciliteiten en muziekinstrumenten die nodig zijn om een professioneel liedje te maken.

De Liedjesfabriek gebruikt de kracht van muziek om zieke kinderen hun zorgen even te laten vergeten. Samen met een professionele muzikant schrijft het patiëntje een liedje over een eigen gekozen onderwerp en wordt er indien gewenst een eigen videoclip bij gemaakt. “Wij geven kinderen de mogelijkheid zich te uiten in tekst, geluid en beeld. Door emoties de ruimte te geven, komt niet alleen nieuwe energie vrij, maar kan het patiëntje ook angst en pijn beter bestrijden, wat ook de behandeling ten goede komt”, aldus Patrick Spierts, een van de initiatiefnemers.

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse ervaren de lopers zelf de motiverende werking van muziek. “Gedragen worden door muziek is een bekend fenomeen onder wandelaars, het vermindert vermoeidheid en pijn en verbetert de gemoedstoestand”, aldus Spierts. Josephina van der Loo – die vorig jaar als sponsorloper voor de Liedjesfabriek mee liep – heeft de positieve invloed van muziek zelf ondervonden: “Van muziek wordt iedereen vrolijk. Ik loop in ieder geval met een big smile de finish over. En daarom roep ik iedereen op zich in te schrijven als sponsorloper voor de Liedjesfabriek, en de kracht van de muziek ook op de kinderafdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen zijn werk te laten doen.”

De Liedjesfabriek zorgt voor T-shirts voor haar lopers en support. Meer informatie over de Liedjesfabriek is te vinden op liedjesfabriek.nl. Lopers kunnen zich als sponsorloper aanmelden door te mailen naar: adrienne@liedjesfabriek.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.