Vierdaagsefeesten streeft naar afvalvrij festival

Tijdens EPIC, onderdeel van Eurosonic Noorderslag, op 14 januari heeft Green Events Nederland als projectleider van de Green Deal Afvalvrije Festivals aangekondigd dat de stichting Vierdaagsefeesten mee draait met de Greendeal Afvalvrije Festivals.

Doel van deze samenwerking is festivals verduurzamen door (zwerf)afval te verminderen, beter te scheiden en meer te recyclen. Amsterdam Open Air, DGTL, Extrema Outdoor, Into The Great Wide Open, Mysteryland, Solar Weekend, Welcome to the Future, Zwarte Cross, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de organisaties Nederland Schoon en Green Events Nederland ondertekende de Green Deal in oktober 2015 en zijn enthousiast over de deelname van Vierdaagsefeesten.

Vierdaagsefeesten afvalvrij

Vierdaagsefeesten biedt – als vrij toegankelijk publieksevenement – een grote diversiteit in programmering en thematiek. Jaarlijks trakteert het evenement ca. 1.5 miljoen bezoekers gedurende 7 dagen op meer dan 600 verschillende optredens. Vierdaagsefeesten werkt vanuit het besef dat de sociale impact van het grootschalige evenement een sterke footprint achterlaat en dat duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan met een economisch rendabel model.

Door de samenwerking met de Vierdaagsefeesten wordt de koplopers groep uitgebreid met een vrij toegankelijk publieksevenement. Doordat afval op dit soort grootschalige evenementen om een andere aanpak vraagt zal de toetreding tot meer kennisdeling leiden.

“Ieder evenement heeft tal van ervaringen op het gebied van afvalinzameling, nascheiding, recycling en verwerking. Het met elkaar delen van deze ervaringen en mogelijke oplossingen maakt dat we gezamenlijk sneller stappen kunnen zetten richting afvalvrije evenementen. Vierdaagsefeesten is trots dat zij daar ook een steentje aan bijdraagt” aldus Teddy Vrijmoet, directeur Vierdaagsefeesten.

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.