Vierdaagsefeesten en Helicon MBO Nijmegen bundelen krachten

Welke ‘groene’ activiteit maakt Vierdaagsefeesten leuker voor jongeren? Dit vraagstuk staat centraal bij de ideeënwedstrijd, georganiseerd door Stichting Vierdaagsefeesten en de opleiding Stad en mens van Helicon MBO Nijmegen.

Bij beide organisaties staan groen en duurzaamheid hoog in het vaandel. De wedstrijd daagt vmbo- en havoleerlingen uit om na te denken over een idee dat jongeren naar Vierdaagsefeesten trekt en past binnen een groene en duurzame omgeving. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met 21 april 2017.

Het beste ‘groene’ idee

Vierdaagsefeesten is het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland. Gedurende 7 dagen treden meer dan 3.000 artiesten op, verspreid over 38 locaties. Het evenement, dat ieder jaar gelijktijdig met de Nijmeegse Vierdaagse plaatsvindt, wil een bedrage leveren aan haar omgeving en vindt een duurzame en veilige organisatie een vereiste.

Teddy Vrijmoet, directeur Vierdaagsefeesten: “Onze ambitie is om ook in de toekomst een groots feest te organiseren zonder daarbij de omgeving te belasten. Een feest dat aanspreekt bij een breed publiek, óók bij de jongere doelgroepen. Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en het beste ‘groene’ idee om meer jongeren te trekken. En wie anders dan deze jongeren zelf kunnen ons daarbij het beste helpen?”

Bij de nieuwe opleiding Stad en mens van Helicon MBO Nijmegen staan dit soort vraagstukken ook centraal. Daarom zijn Stichting Vierdaagsefeesten en Helicon MBO Nijmegen samen deze wedstrijd gestart. Ideeën kunnen tot en met 21 april 2017 worden ingestuurd via mnstadenmens@helicon.nl. Het beste idee wordt beloond met een ballonvaart boven Nijmegen.

Info-avond Helicon MBO Nijmegen

Op donderdagavond 16 maart aanstaande hebben geïnteresseerden van 18.00 tot 20.00 uur de mogelijkheid om nader kennis te maken met de opleiding Stad en mens. Op deze dag kunnen zij ook terecht voor vragen over de andere opleidingen die Helicon MBO Nijmegen aanbiedt.

Kijk op mbonijmegen.nl voor meer informatie.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.