Vierdaagsefeesten 2017: wel dweilen, geen percussie

Tijdens Vierdaagsefeesten klinkt er door het centrum van Nijmegen dagelijks muziek. Dat houden we graag zo feestelijk mogelijk voor iedereen en daarom voeren we in 2017 een aantal wijzigingen door met betrekking tot de muziek op straat. Vierdaagsefeesten vindt plaats in de openbare ruimte.

We willen dat het feest voor iedereen een feest blijft en willen overlast waar mogelijk reduceren. Uit de evaluaties met onze stakeholders zoals ondernemers, artiesten en omwonenden blijkt dat er veel overlast wordt ondervonden van de percussiebands. Het continue geluid van de percussie-instrumenten dringt nog veel verder door dan het omgevingsgeluid van de podia, de dweilorkesten en de bezoekers. Op basis van deze evaluaties heeft Vierdaagsefeesten daarom besloten voortaan geen ontheffingen meer te verstrekken aan percussiebands.

Dweilorkesten zijn natuurlijk nog steeds van harte welkom en Vierdaagsefeesten biedt dweilorkesten de mogelijkheid om tijdens het evenement op diverse locaties in het centrum te spelen. Dweilorkesten kunnen een ontheffing aanvragen bij de stichting. De dweilorkesten die het afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van deze mogelijkheid, zullen in mei automatisch een inschrijfformulier ontvangen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.