Vierdaagsefeesten 2016 geopend

De kop is eraf! Op zaterdagmiddag 16 juli werd op maar liefst twee locaties in Nijmegen het startsein gegeven voor Vierdaagsefeesten 2016. De stad stroomde al snel vol en het feest barstte officieel los.

Start Kidsloop en Kidsfestival
Na de warming-up van Jort Sport gaf burgemeester Bruls samen met KEET! van Telekids om 12.00 uur het startsein voor de Kidsloop 2016. Meer dan 400 enthousiaste kids startten vanaf het Kidsplein voor Museum het Valkhof aan de tweede editie van de Kidsloop. Vier dagen wandelt de jongste generatie door het centrum van Nijmegen. Ook het Kidsfestival ging van start op het Kidsplein met een supergave kidsprogrammering die ervoor zorgt dat alle kinderen tot 12 jaar zich, net zoals hun ouders, rijkelijk vermaken tijdens Vierdaagsefeesten.

Opening StevenskerkLive
Daarnaast vond in de prachtige Stevenskerk speciaal voor genodigden de officiële opening van Vierdaagsefeesten 2016 plaats. Na een openingswoord van burgemeester Bruls en bestuursvoorzitter Vierdaagsefeesten Walter Hamers werd de concertreeks StevenskerkLive spectaculair geopend door de band HAEVN. Later gaf HAEVN in een tot de nok toe uitverkochte Stevenskerk nog een concert.

Nijmegenprent en opening Zomerexpo
De Zomerexpo wordt weer georganiseerd in de Stevenskerk, een tentoonstelling van hedendaagse beeldende kunst. Op deze eerste dag van Vierdaagsefeesten 2016 werd de expositie geopend met het bekendmaken van de Nijmegenprent. De 23e Nijmegenprent is een kleurenhoutsnede van de Kastanjelaan in het Hunnerpark. De prent is gecreëerd door graficus Grietje Postma.

ZOENactie succesvol gestart
Begin 2016 introduceerde de organisatie van Vierdaagsefeesten samen met het Ronald McDonald Huis Nijmegen de campagne ‘Een zoen voor een ziek kind’. Alle bezoekers van Vierdaagsefeesten worden hiermee opgeroepen om deze week voor € 1,- een zoen voor een ziek kind te kopen. De smakkende zoenafdruk wordt regelrecht op de huid gestempeld zodat niemand om deze fantastische actie heen kan. Op de eerste dag van Vierdaagsefeesten 2016 overhandigde Leo de Bever van Rabobank Nijmegen namens ‘Pinnen ja graag’ een cheque voor de eerste 500 zoenen van Vierdaagsefeesten aan Erny Frowijn van Ronald McDonald Huis Nijmegen. Wandelaars en bezoekers van Vierdaagsefeesten kunnen een ‘zoen voor een ziek kind’ kopen bij speciale zoenteams. Om de zoenen snel, makkelijk en veilig te betalen, zijn de zoenteams uitgerust met mobiele contactloze betaalautomaten.

‘Klassiek gaat Underground’ nu al een klassieker
Op de onderste verdieping van parkeergarage Kelfkensbos genoten bezoekers van klassieke muziek. De pilot ‘Klassiek gaat Underground’ was in een mum van tijd uitverkocht. En dat bleek volledig terecht. Tweehonderd gasten aanschouwden het prachtige concert van het Symfonieorkest Nijmegen. Klassiek gaat Underground mag nu al met recht een klassieker genoemd worden.

Party into the Future…. stem nu mee voor het beste idee
Vierdaagsefeesten bouwt samen met al haar duurzame partners aan het feest voor de toekomst. Ook bezoekers hebben hier een stem in en kunnen deze uitbrengen op het beste idee of plan op het gebied van duurzaamheid voor Vierdaagsefeesten 2016. De uitverkozen bedenker of uitvoerder van het meest duurzame concept mag een jaar lang de eervolle titel ‘Duurzaamste concept Vierdaagsefeesten 2016’ dragen. Stemmen kan tot en met dinsdag 19 juli 2016 tot 00.00 uur op partyintothefuture.nl. De trofee wordt uitgereikt door wethouder Harriet Tiemens op Duurzame Donderdag, 21 juli om 16.00 uur op het VierdaagsefeestenVIPDeck naast de Radio 2 Studio bij de SMKMRKT op het Labyrinth.

Foto: Matthijs Hanenkamp Fotografie

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.