Vierdaagsebos krijgt eigen wandeltocht en monument

Het Vierdaagsebos in Park Lingezegen krijgt een eigen wandeltocht in de vorm van een klavertje vier. Omdat de tocht vier verschillende afstanden kent, is deze zowel voor gezinnen met kinderen als voor ervaren (Vierdaagse)wandelaars een leuke uitdaging. De eerste editie van de Vierdaagsebos Wandeltocht wordt op zondag 17 april 2016 gelopen. Op die dag wordt ook een in design uitgevoerd naambord bij het bos op artistieke wijze feestelijk onthuld.

De onthulling wordt gedaan door Toon van Asseldonk, burgemeester van Overbetuwe, en Marianne Schuurmans, burgemeester van Lingewaard. Beide burgemeesters worden welkom geheten door Johan Willemstein, marsleider en voorzitter van Stichting DE 4DAAGSE en door Ron Adriaans, voorzitter van Stichting Honderdste Vierdaagse. Om 11:00 uur knippen de burgemeesters de ‘verpakking’ open, waarna basisschoolkinderen die meedoen aan de Honderdste Vierdaagse het monument ‘uitpakken’.

Vergroening en verduurzaming

Het Vierdaagsebos werd in 2014 aangeplant tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag in Park Lingezegen, het nieuwe landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Ieder jaar lopen de Vierdaagse-deelnemers op de eerste wandeldag – de Dag van Elst – door dit nieuwe park. In het kader van ‘vergroening’ en verduurzaming worden langs alle parcoursen door Stichting DE 4DAAGSE groenprojecten aangelegd. Het Vierdaagsebos (bijna drie hectare) is er daar één van en het bos symboliseert de band tussen wandelen en natuur. Tevens is het een groeiproject, dat aangeeft dat de 100-jarige Vierdaagse een evenement is met een bloeiende toekomst.

Wandeltocht door afwisselende landschappen

De Vierdaagsebos Wandeltocht bestaat uit vier verschillende wandelroutes vanaf één centraal vertrekpunt bij het Vierdaagsebos, op de kruising tussen het RijnWaalpad en Breedlersestraat in Elst. De routes zijn 5, 7, 13 en 15 km lang en brengen de deelnemers steeds naar een andere hoek van Park Lingezegen – als de blaadjes van een klavertje vier. Combineren kan op allerlei manieren. De routes zijn in totaal 40 km, een ideaal parcours om te trainen voor de Vierdaagse, maar ook een leuke wandeling voor het hele gezin, steeds door wisselende landschappen. Inschrijven en starten kan vanaf 8:00 uur. Deelnemers aan de Vierdaagsebos Wandeltocht kunnen gratis parkeren bij Intratuin Elst, op 5 wandelminuten afstand van het centrale inschrijfpunt bij het Vierdaagsebos. Deelname kost € 2,50 per volwassene, kinderen betalen € 1,00. KWBN-leden krijgen op vertoon van hun lidmaatschapspasje € 1,00 korting.

Jubileumprojecten

De Vierdaagsebos Wandeltocht is een van de vele jubileumprojecten die worden georganiseerd in het kader van de 100ste Vierdaagse, die van 19 tot en met 22 juli 2016 wordt gehouden. Zie voor een overzicht van alle projecten www.4daagse.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.