Vierdaagse Orkest 2014 met muziekspektakel in Goffertpark

NIJMEGEN – Het belooft in het Goffertparktheater in Nijmegen een echt muziekspektakel te worden op zaterdag 19 juli. Het Vierdaagse Orkest 2014 – in totaal bijna honderd muzikanten – treedt daar voor het eerst op met een sprankelende muzikale show. Het concert begint om 19.30 uur, de toegang is gratis.
Het Vierdaagse Orkest heeft in haar bijna 30-jarig bestaan een reputatie opgebouwd van een gezelschap dat borg staat voor een avond lang muziek, zang en slagwerk van hoog niveau. Dit jaar voor het eerst in Nijmegen zelf, in de voorgaande jaren trad het grote gezelschap vooral op in het Land van Cuijk, in Wijchen en voorheen ook in Groesbeek en Elst, allemaal vaste plaatsen in de route van de jaarlijkse Vierdaagse van Nijmegen.

Er is dit jaar opnieuw een repertoire samengesteld met veel afwisseling. Van populair tot klassiek, van popmuziek tot prachtige nummers uit het Nederlandse repertoire. Het geheel staat onder de muzikale leiding van dirigent Bart van Zutven. De slagwerkgroep staat onder leiding van Frank van Wely. Zij samen zorgen dat het publiek een muzikale show krijgen voorgeschoteld die er mag zijn.

Het grote gezelschap bestaat uit een harmonieorkest, een slagwerkgroep, een combo met twee gitaristen en een toetsenist en uit een groep zangers en zangeressen. Een gezelschap dat in staat is om een zeer beweeglijke show te presenteren, waarbij het publiek zelf volop mee kan doen. De muzikale kwaliteiten zijn groot en het geheel wordt professioneel uitversterkt en belicht.

De deelnemende muzikanten zijn uit een grote regio afkomstig, waaronder ook tal van muzikanten uit de regio Nijmegen. Het avondvullend concert in openluchttheater de Goffert is het voorlaatste optreden van het Vierdaagse Orkest in de reeks concerten die tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zijn gegeven. De afsluiting is zondag 20 juli om 19.30 uur in het Weijerpark in Boxmeer.

Voor meer informatie: www.vierdaagseorkest.nl

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.