Vierdaagse onderzoekt alternatief lotingsysteem

Nijmegen – De organisatoren van de Vierdaagse gaan onderzoeken of er andere manieren zijn voor het uitloten van deelnemers. Dit jaar werd voor de 98e editie van de Vierdaagse een recordaantal ingeschrevenen teleurgesteld, volgens de organisatie ook veel debutanten. De regels zullen moeten veranderen, als blijkt dat mensen geen eerlijke kans krijgen om mee te doen, zo meldt de Gelderlander.

Het systeem voor het uitloten waar de organisatoren van de Vierdaagse nu gebruik van maken, is puur gericht op debutanten. Alleen de debutanten kunnen worden uitgeloot, terwijl ’trouwe lopers’ worden bevoordeelt. Een groot gedeelte van de debutanten kan het daarom wel schudden bij zo’n uitloting, bijna 2 op de 5. Er wordt gedacht aan een systeem met kruisjes, waarbij meer ervaren de meeste kruisjes krijgen, en debutanten de minste. Daarbij zouden ook ervaren lopers kunnen worden uitgeloot, hoewel die kans kleiner blijft.

Nieuwe regel om uitgelote debutanten tegemoet te komen, is dat debutanten die 2 maal worden uitgeloot, bij de 3e poging zijn verzekerd van deelname.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.