Vierdaagse Nijmegen blijft grootste evenement

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar staat de Vierdaagse Nijmegen op de eerste plaats in de TOP100 van de Respons Evenementen Monitor. Daarmee is de Vierdaagse, de combinatie van de afstandsmarsen en de feesten, wederom het grootste vrij  toegankelijke evenement in Nederland.

De Top 100 van de Evenementen Monitor voor 2013 die door Respons bekend is gemaakt, laat zien dat de Vierdaagse als vrij toegankelijk evenement de meeste bezoekers trok. Met verslagen van het evenement op nationale zenders als Nederland 1 en SBS 6, is de Vierdaagse Nijmegen tevens het vrij toegankelijke evenement met het grootste media bereik.

Sinds 2009 worden de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen en de Vierdaagsefeesten als één evenement meegenomen in de TOP100. Sindsdien staat de Vierdaagse ieder jaar bovenaan de landelijke ranglijst als evenement met de meeste bezoeken. In 2013 trok de Vierdaagse in een week tijd een recordaantal van 2,35 miljoen bezoekers naar Nijmegen.

De prolongatie van de toppositie in de Evenementen TOP100 is voor de organisatoren –Stichting DE 4DAAGSE en Stichting Vierdaagsefeesten Nijmegen-  aanleiding om de Nijmeegse gemeenteraad vanavond te trakteren op gebak, waarmee beide organisaties hun dank en waardering aan bestuur en inwoners willen uitdrukken voor de gastvrijheid die de stad de Vierdaagse ieder jaar biedt.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.