Vierdaagse-app werkt weer

Nijmegen – De Vierdaagse-app was korte tijd uit de lucht, maar was gisteravond tijdig weer in werking. Zo konden mensen die aanwezig waren op de Vierdaagsefeesten weer worden geïnformeerd over drukke pleinen, of worden gewaarschuwd: Er waren weer zakkenrollers actief in het centrum van Nijmegen. Sinds het begin van de Vierdaagsefeesten, afgelopen zaterdag, zijn 19 gevallen bekend van zakkenrollerij. Negentien slachtoffers hebben zich gemeld bij politie, allen werden ze gerold op de drukte pleinen in de stad. De politie benadrukt alert te wezen op zakkenrollers en u niet te veel te laten afleiden.

De vierde Vierdaagseavond verliep overigens druk en gezellig. Op verschillende pleinen kon weer worden gefeest, met bijbehorende muziek en enige (alcoholische) versnaperingen. Het Koningsplein was daarbij weer traditiegetrouw druk. De politie moest desondanks 5 mensen aanhouden, voor niet al te grote incidenten: Belediging (1), diefstal (1), niet voldoen aan bevel of vordering (1), bedreiging (1) en openbare dronkenschap (1).

Vandaag staat bij de Vierdaagse de Dag van Wijchen op het programma. Altijd een gezellige dag, met veel mensen langs de kant van de weg. Ook het weer lijkt vandaag mee te zitten. Een aangename temperatuur met het zonnetje erbij.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.