Vier het Leven bezoekt Afrika Museum

Vier het Leven organiseert door het hele land concert- en theatervoorstellingen voor ouderen (65+). Ook in de regio Nijmegen.

Omdat naast het bezoek van theater en concert vraag was naar uitbreiding van het aanbod, is gestart met museum- en filmbezoek. In mei staat een bijzonder bezoek aan het Afrika Museum op het programma.

Creatieve workshop én ommetje door buitenpark Afrika Museum

Op 19 mei worden de deelnemers thuis opgehaald door vrijwilligers van Stichting Vier het Leven en gastvrij ontvangen in het Afrika Museum. Daarna volgt een creatieve workshop. Samen met een docent gaan de gasten een eigen Afrikaans krachtbeeld maken. Alle materialen zijn aanwezig, maar deelnemers mogen ook zelf materialen van huis meenemen zoals wol, veren, kralen en dergelijke.

Na de workshop wordt in kleine groepjes samen met een gastheer of gastvrouw een klein ommetje gemaakt door het buitenpark. Hier kunnen de gasten genieten van fraaie dorpjes en Afrikaanse taferelen. Er zijn voldoende bankjes en rolstoelen aanwezig om rustig de omgeving te bewonderen. Aan het eind van de middag is er een gezellig samenzijn met een hapje en drankje in restaurant ´De Kalebas´. Daarna worden de ouderen weer door de vrijwilliger naar huis gebracht.

De kosten voor dit complete uitje bedragen € 39 (of € 25 met museumjaarkaart). Dit is inclusief vervoer, begeleiding, docent, materialen en consumpties.

De uitstapjes van Vier het Leven zijn exclusief voor 65-plussers en altijd van deur-tot-deur. Het leuke van de museumuitjes is dat gasten niet alleen genieten van prachtige kunst en cultuur maar ook de mogelijkheid hebben gezellig met elkaar te praten en hun enthousiasme of verwondering te delen.

Vier het Leven organiseert dit jaar nog tal van andere culturele uitstapjes voor ouderen. Het programma staat vermeld op de website van Vier het Leven. Wie mee wil, kan zich aanmelden en/of gratis en geheel vrijblijvend het uitgebreide programma aanvragen via 035 – 524 51 56 of bekijken op www.4hetleven.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.