Via Romana Festival

Museumpark Orientalis organiseert op 18 en 19 augustus het Via Romana Festival. Hier staat het dagelijkse leven in het Romeinse Rijk centraal.

Elk jaar trekt dit festival duizenden bezoekers. Ruim 75 re-enactors uit Spanje, Frankrijk, Duitsland, België en Nederland laten de nadagen van het Romeinse Rijk zien. Orientalis verandert in een heus Romeins dorp, waar je echt ervaart hoe het vroeger was.

Bezoekers kunnen zien hoe er gevochten werd, de soldaten marcheren door de straten maar laten naast het soldaat zijn ook hun eigen beroepen zien. Op beide dagen vindt om 15:00 een spectaculaire interactieve
demonstratie plaats.

Er zijn roofvogels te zien, van dwerguiltjes tot de Siberische oehoe. Voorin het museum laten ambachtslieden hun vakmanschap zien zoals worsten roken volgens een eeuwenoud recept van kruiden en
specerijen, het vlechten van manden en het slaan van touwen en anderevaardigheden.

Voor de kinderen komt Bomba de Romein langs: ze kunnen met hem meedoen aan het marcheren, naar zijn spannende verhalen lusiteren en zelf een echte Romeinse uitvinding knutselen. Vanaf 11.00 uur is het museumpark geopend. Iedere bezoeker betaalt 1 euro toeslag. Voor meer informatie: www.museumparkorientalis.nl.

Foto: Raoul van Meel

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.