Verkiezingsdebat in Nijmeegse wijk Dukenburg levert veel vragen op

NIJMEGEN – Het verkiezingsdebat in Duken­burg leverde maandagavond een open en goede discussie op over de toekomstige woonzorg in Nijmegen.

 Voor veel met name oude mensen is nog ongewis hoe de toekomst voor hen er uit gaan zien. Zelfstandig wonende oude mensen zijn in de toekomst in principe volledig afhankelijk van mantelzorg in de wijk, maar deze mantelzorgers zelf zijn juist nu een kwetsbare groep geworden. Oude mensen zijn ongerust over het moment dat ze wel ineens behoefte hebben aan hulp, en vrezen dat deze hulp steeds vaker moet komen van steeds minder mantelzorgers.

Nieuwe regels zorgen ervoor dat mensen steeds langer thuis moeten blijven wonen voordat zij in aanmerking komen voor een verzorgingshuis. Hier tegenover staat weer dat er zorgarrangementen bij mensen thuis worden aangeboden, maar hierover bestaan nog veel twijfels. De overgang naar de nieuwe situatie gaat veel mensen te snel. Na afloop van het verkiezingsdebat zijn er in ieder geval maar weinig zorgen weggenomen over de toekomst van onze ouderen in Nijmegen.

 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.