Verkiezing van het lelijkste gebouw van Nijmegen gestart

Wat vind je het lelijkste gebouw van Nijmegen? Die vraag stelt GroenLinks Nijmegen aan zoveel mogelijk stadgenoten, in het kader van de verkiezing van ‘lelijkste gebouw van Nijmegen’. Iedereen mag een gebouw nomineren. Dit kan tot 17 februari op de Facebookpagina  of de website van de partij. Lijsttrekker Pepijn Boekhorst: “Wij willen samenwerken aan een mooie stad. De bedoeling van deze verkiezing is dat de eigenaar van het lelijkste gebouw wordt aangespoord dit aan te pakken. Twee eerdere verkiezingen in 2006 en 2011 hebben aangetoond dat dit daadwerkelijk gebeurt!”

 

Uit alle inzendingen nomineert een deskundige jury op een openbare avond vijf gebouwen als lelijkste gebouw van. Vervolgens kan iedereen een stem uitbrengen t/m zondag 16 maart. De uitslag wordt bekend gemaakt op maandag 17 maart, door de eigenaar van het pand de ‘pimpbokaal 2014’ uit te reiken. Pepijn Boekhorst: “GroenLinks hoopt dat de eigenaar dan snel aan de slag gaat met het gebouw. Dat hoeft niet per definitie sloop te zijn. Via renovatie of transformatie kan ook zodanig met het pand worden omgegaan dat het weer goed oogt”.

 

In 2006 won het pand van de winkel Osnabrugge aan het Hertogplein. Inmiddels staat hier een veel mooier woongebouw. De Gelderlander nam in 2011het initiatief voor een nieuwe verkiezing van het lelijkste gebouw. Ook dat was succesvol. Het pand dat met de twijfelachtige eer ging strijken – Duthler in de Molenstraat – werd vrij snel na de uitverkiezing gesloopt. En nu staat er een pand met kleinschalige historiserende gevels die niet misstaan in deze winkelstraat.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.