Verkeersagressie op de A50

Ewijk – Vrijdagavond vond op de A50 bij knooppunt Ewijk, vanuit Arnhem richting Nijmegen, een verkeersongeval plaats waarbij twee personenauto’s betrokken waren. De bestuurder van de ene auto, een 43-jarige Tilburger, zou opzettelijk enkele malen al rijdend op de andere auto zijn ingereden. Die raakte in een slip, begon vervolgens te tollen en kwam met zijn neus in tegengestelde richting terecht. Niemand raakte gewond. De 43-jarige is aangehouden op verdenking van zware mishandeling.

Meerdere politie-eenheden gingen direct na de melding ter plaatse. Op de vluchtstrook troffen zij meerdere voertuigen aan, zowel de twee betrokken auto’s als enkele getuigen van het ongeval. Het eerste deel naar de afslag naar de A73 was afgesloten. De politie sprak met beide betrokken bestuurders en nam enkele getuigenverklaringen op. Nadat de auto waarop was ingereden tot stilstand was gekomen, zou de 43-jarige verdachte zijn uitgestapt en tegen die auto hebben geschopt en geslagen. Een 21-jarige Nijmegenaar heeft aangifte gedaan.

De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld. De politie nam beide voertuigen in beslag en de afdeling VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) heeft technisch (sporen)onderzoek verricht. De toedracht wordt verder onderzocht.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.