Verbreding duikers Graafseweg en Balgoyseweg

Waterschap Rivierenland vervangt twee duikers onder de Graafseweg én de Balgoyseweg in Wijchen. Dit is nodig om de waterhuishouding in het Overasseltsebroek te verbeteren. Op 5 januari 2015 starten de werkzaamheden bij de Graafseweg, op 19 januari bij de Balgoyseweg.

Balgoyseweg twee maanden afgesloten
Om de duiker onder de Balgoyseweg te kunnen verbreden, dient de weg gedurende de werkzaamheden helaas te worden afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse via borden omgeleid.

Tijdelijke weg Graafseweg
Om de overlast te beperken, worden er maatregelen genomen om het verkeer zoveel mogelijk doorgang te verlenen. Ter hoogte van de Graafseweg wordt een tijdelijke weg aangelegd. Hierdoor kan het verkeer zijn normale weg vervolgen. Wel wordt ter hoogte van het werk snelheidsbeperking ingesteld. De duiker wordt vervangen voor een brug. De werkzaamheden zullen ongeveer zes maanden duren.

Bruggen en duikers
Met deze klus gaat het project de laatste fase van de uitvoering in. In totaal worden vijf duikers verbreed. Daarmee kan het water uit de Zeedijkse Leygraaf en Balgoyse wetering bij hevige regenval goed worden afgevoerd via het Van Citters II gemaal op de Maas. De duikers onder de Van Cittersweg, De Drutenseweg en de Oude Graafseweg zijn inmiddels klaar. De twee duikers aan de Graafseweg en de Balgoyseweg zijn nu aan de beurt.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.