Veel regen tijdens opbouw Vierdaagsefeesten

Zon; het is een welkom ingrediënt voor succesvolle Vierdaagsefeesten. Volgens de verwachtingen laat hij zich dit weekend regelmatig zien tijdens de eerste feestdagen. Daarentegen wordt gedurende de opbouw van het grootste evenement van Nederland wél veel regen voorspeld.

Zo worden op dinsdag, woensdag en ook donderdag nog veel buien verwacht. Het advies van de organisatie luidt dan ook: let op met gladde oppervlakken en pas op met elektriciteitaansluitingen bij het opbouwen van de 37 podia, en alle faciliteiten in de stad. Een gemene valpartij ligt op de loer en de ongewenste combinatie stroom en water kan zorgen voor tijdelijke uitval in de evenementenkasten als daar een aardlek uitklapt. De organisatie van Vierdaagsefeesten laat zich in de opbouw en tijdens het evenement adviseren over de weersomstandigheden door Meteovista.

Ondertussen wordt er druk geïnventariseerd op welke locaties grote schermen komen waarop de WK-wedstrijd van aanstaande zaterdag, of liever nog, zondag wordt uitgezonden. Afhankelijk van de uitslag van het duel tussen Nederland en Argentinië, voetbalt Oranje sowieso op de eerste of tweede dag van de Vierdaagsefeesten. En natuurlijk houdt de organisatie daar rekening mee. Wordt vervolgd…

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.