VCON verwelkomt nieuwe ondernemende voorzitter

Op 27 oktober 2013 is Henny van Straaten tijdens de Algemene Ledenvergadering benoemd tot nieuwe voorzitter van de Vereniging Centrum Ondernemers Nijmegen (VCON). Hij volgt Maarten Mulder op, die de voorzittersrol één jaar vervulde. Mulder is een jaar geleden met veel enthousiasme binnenstadmanager geworden en heeft daarom toen de voorzittershamer van VCON neergelegd. Het VCONbestuur is op zoek gegaan naar een voorzitter uit de ondernemershoek en is verheugd dat dit na een korte zoektocht gelukt is in de persoon van Henny van Straaten.

Henny van Straaten (55) drijft sinds 11 oktober 2011 de Rivièra Maison winkel aan de Bisschop Hamerstraat 11 te Nijmegen. Daarvoor heeft hij diverse management- en directiefuncties bekleed in de meubelindustrie. Van Straaten: “Totdat ik werd ontslagen en bij een sollicitatie op leeftijd werd gediscrimineerd. Toen heb ik besloten letterlijk en figuurlijk mijn eigen winkel te starten”.

Naast zijn beroepsmatige activiteiten is Van Straaten ook bestuurlijk actief geweest. Op lokaal en regionaal politiek niveau, maar ook binnen brancheorganisaties. Daarnaast schreef en schrijft hij al meer dan dertien jaar columns en artikelen voor diverse meubel(vak)bladen.

Over zijn motivatie om voorzitter van VCON te worden zegt hij: “Ik ben er van overtuigd dat winkelen steeds meer “beleven” wordt. Als alle ondernemers in Nijmegen zich dat realiseren en daar gezamenlijk aan werken kunnen we de Nijmeegse binnenstad ontwikkelen van “place to buy” naar “place to be”. Daar kunnen we allemaal de vruchten van plukken. Ik wil daar een actieve bijdrage aan leveren. Gelet op het enthousiasme, wilskracht en tomeloze inzet die ik inmiddels bij de andere VCON bestuursleden heb mogen ervaren, heb ik er alle vertrouwen in dat dit ons gaat lukken”.

VCON is blij dat na Maarten Mulder, nu opnieuw een zelfstandige binnenstadsondernemer voorzitter is.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.