Van Eijden na zege NEC: “Verdiend van laatste plaats af”

NEC-speler Rens van Eijden maakte met een mooie kopbal halverwege de tweede helft de 3-1 voor zijn club tegen ADO Den Haag, waardoor de Nijmegenaren geen hekkensluiter in de Eredivisie meer zijn. “We zijn nu verdiend weg van die laatste plaats”, aldus Van Eijden.

“Daar stonden we niet terecht tot vandaag.” De thuiswinst was de derde op rij in eigen huis. “Dat geeft een goed gevoel. We waren onze supporters ook zeker iets verschuldigd.” De enige goal van ADO kwam voort uit een penalty.

“Het klopt dat we daarvoor en daarna niet veel hebben weggegeven. Maar ADO Den Haag kreeg toch nog wel een behoorlijke kans op de 2-2 net voor rust. Daarom wil ik niet zeggen dat we de hele boel gesloten hielden, maar we wonnen alle duels achterin. Dat klopt wel”, vervolgde Van Eijden tegenover ELF Voetbal.

Al na drie minuten kopte Van Eijden de bal binnen, maar zijn vroege goal werd afgekeurd wegens buitenspel. “Ik heb de beelden niet teruggezien, dus ik kan er niet goed over oordelen. Maar je hoopt toch dat zo’n assistent-scheidsrechter dan even een oogje dichtknijpt.”

Later scoorde hij alsnog. “Ik raakte hem, terwijl ik een beetje achteruit liep. Ik wilde hem wel op doel koppen. Ook bij mijn afgekeurde doelpunt zag ik al dat de keeper op de doellijn bleef staan. Dat gebeurde nu weer. Het was niet echt sterk gekeept.”

Nu wacht NEC een zware week met een bekerduel met FC Utrecht komende woensdag thuis en dan zondag het bezoek aan Vitesse. Weer een Gelderse derby. “Dat is mooi toch? Om direct weer zo te beginnen. De derby is altijd een mooie wedstrijd en in de beker willen we graag de halve finale bereiken. Hopelijk is dit het begin van een mooie week.”

bron: www.neccentraal.nl 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.