Van Berchenstraat in Nijmegen viert HIER Klimaatstraatfeest

Nijmegen, 7 mei 2014 – Aanstaande zaterdag vindt het Nationale HIER Klimaatstraatfeest plaats. De tien winnende straten van de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland sluiten de competitie, die van oktober tot en met maart duurde, dan feestelijk af met hun eigen straatfeest. De Van Berchenstraat eindigde op de achtste plaats en viert het feest mee.

 

De Van Berchenstraat organiseerde in totaal 34 energiebesparende burenacties en liet daarmee 2.317 andere straten achter zich. De straat won een feestbudget van €500. De 23 deelnemers aan het HIER Klimaatstraatfeest in de Van Berchenstraat organiseren zaterdag 10 mei een gezellige buurtbarbecue om hun overwinning te vieren.

 

Met het HIER Klimaatstraatfeest besparen buren energie én geld. Alleen al met energiezuinige apparaten kunnen Nederlanders tot honderden euro’s besparen. Om snel inzicht te krijgen in de besparingsmogelijkheden, ontwikkelde HIER de toolwww.hier.nu/jouwstroomrekening.

 

Organisatie van het Klimaatstraatfeest

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van het HIER Klimaatbureau, een stichting die heel Nederland wil betrekken bij de oplossing van het klimaatprobleem. HIER is positief, oplossingsgericht en juicht alle stappen in de goede richting toe.  Voor het HIER Klimaatstraatfeest werkt HIER samen met verschillende gemeenten, woningcorporaties en partners Aedes, Duurzame Buren, de Fietsersbond, het Klimaatverbond, Milieu Centraal, Rijkswaterstaat Leefomgeving, Stichting Band op Spanning en de Woonbond. Hoofdsponsor is Essent, maatschappelijk partner van het HIER Klimaatbureau. Nederland Isoleert is wervingspartner.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.