Valse naam en rijden onder invloed

Nijmegen – Vrijdagnacht rond 04.55 uur zagen surveillerende agenten dat hen op de Muiderslotstraat een auto passeerde met defect remlicht. Zij keerden hun dienstauto en gaven de bestuurder een stopteken om tot nadere controle over te gaan. De man, die sterk naar alcohol rook, bleek geen rijbewijs of ID bij zich te hebben en gaf desgevraagd zijn personalia. Toen de agenten dit natrokken bleek hij een valse naam te hebben opgegeven. Daarop volgde zijn aanhouding, maar de zaak verliep vervolgens niet zonder slag of stoot.

De verdachte, een 48-jarige inwoner van Nijmegen zo bleek later, vertelde dat zijn identiteitsbewijs in een woning van een vriend aan de Bunsenstraat zou liggen. Vanuit daar vluchtte de man via de achterzijde van de woning weg. Na een korte achtervolging in de brandgangen werd de verdachte door de politie aangehouden. Ook daarna ging hij door met het plegen van verzet waarop gepast geweld tegen hem is gebruikt. Geboeid is de 48-jarige overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en een verplichte blaastest.

De waarde op de ademanalyse was uiteindelijk te gering voor een boete. Voor het opgeven van een valse naam en de diverse verkeersovertredingen kreeg de Nijmegenaar wel bekeuringen uitgedeeld. Hij bleek verder in de systemen gesignaleerd te staan voor nog openstaande boetes en is daarop ingesloten.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.