Vakjury Made in Nijmegen Ontwerpwedstrijd bekend

De tien beste ideeën van de Made in Nijmegen Ontwerpwedstrijd worden op 17 december, tijdens de publieksavond in de Lindenberg, door de vakjury beoordeeld. De jury bestaat uit Pauline van Dongen, Ben van Hees, Bas de Vries, Edo Nauta en Iris Havekes. Iedereen die een idee heeft – opvallend, uitdagend, origineel, aantrekkelijk voor een breed publiek en met een verrassende link naar Nijmegen – kan zijn idee nog aanmelden tot 7 november, via www.madeinnijmegen.com. Voor het winnende idee is maximaal 5.000 euro prijzengeld beschikbaar.

Vakjury
Pauline van Dongen is mode- en wearable technology ontwerpster, die wereldwijd faam kreeg met haar ‘Wearable Solar’ en 3D-geprinte kleding. Zij brengt mode en technologie samen in haar werk. Zo heeft ze bij ‘Wearable Solar’ flexibele zonnecellen in kleding geïntegreerd die in twee uur tijd zoveel energie kunnen opwekken om een telefoon op te laden. Ben van Hees is van oudsher textielontwerper, afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven. Hij heeft jarenlange ervaring als conceptontwikkelaar en procesbegeleider.

In zijn werkzaamheden staan identiteit, kwaliteit, creativiteit en innovatie centraal. Op dit moment is hij wethouder Binnenstad Nijmegen en is heeft hij o.a. citymarketing in zijn portefeuille. Bas de Vries is architect en initiator van de Smeltkroes, het bedrijfsverzamelpand voor de creatieve industrie, gevestigd in het Honigcomplex in Nijmegen. Vanuit de Smeltkroes richtte hij samen met de Lindenberg, huis voor de kunsten het label ‘Made in Nijmegen’ op. Edo Nauta is eigenaar en ontwerper van Deel 2 ontwerpers en voorzitter van het Nijmeegs Ontwerp Platform (NOP). Het NOP heeft de bekende 20×20 formule groot gemaakt in Nijmegen en 35 avonden over design in LUX georganiseerd.

In het 20×20 concept vertelt iemand, werkzaam in de creatieve sector, in 20 beelden maal 20 seconden op pakkende wijze, zijn verhaal. Iris Havekes van C-More interieuradviesblog.nl is interieurontwerper, blogger en trendwatcher. Zij ontwerpt interieurs voor particulieren en kleine bedrijven en staat midden in de design- en interieurwereld. Ze bezoekt vele beurzen, steden en shops, is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en schrijft daar over op haar blog.

Platform Made in Nijmegen
Made in Nijmegen is hét platform voor eigentijdse producten van Nijmeegse makelij en beoogt de individuele maker uit de regio te etaleren en te ondersteunen in het benutten van zijn (verkoop)kansen. Made in Nijmegen biedt podium aan zowel gevestigde namen als opkomende makers.

Aanmelden voor de wedstrijd kan via www.madeinnijmegen.com.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.