Vakantie: Drie kwart Gelderse vakantiegangers gluurt naar buren

De zomervakantie is begonnen en dat betekent dat veel gezinnen naar de camping gaan om vakantie te vieren. Maar liefst 65% van de Gelderlanders gaat naar een camping in Frankrijk en 33% zoekt de zon op in Italië. Dit blijkt uit Het Nationale Campingonderzoek 2014 van Vacanceselect.

 

Naar de camping voor de kinderen
Meer dan 90% van de respondenten oriënteert zich voor de campingvakantie via het internet. Toch is de mening van vrienden en familie nog steeds belangrijk (36%). De meeste gezinnen kiezen voor de camping omdat zij het leuk voor de kinderen vinden (68%). Ook de kosten (47%) en de gezelligheid (46%) zijn redenen om de vakantie op de camping te vieren.

 

Zoeken naar een camping is leuk!
Ongeveer de helft van de ondervraagden (51%) vindt het lastig om een camping te kiezen door het grote aanbod. Gelukkig vindt bijna 90% het zoeken naar een vakantie wel een leuke bezigheid.

 

Mannen de auto en vrouwen de koffers
De meeste stellen pakken de auto samen in (41%). Mannen pakken de auto vaker in (32%) dan vrouwen (9%). In Gelderland laat 35% van de respondenten hun partner de auto inpakken. Vrouwen zorgen ervoor dat de koffer van hun man gevuld mee op vakantie gaat (39%). In Gelderland (46%) vinden mensen inpakken het meest stressvol van alle Nederlanders.

 

Gelderland het minste ruzie in de auto
Onderweg heeft 57% van de Nederlandse stellen wel eens ruzie met elkaar, met als meest gegeven reden de vermoeidheid (25%). Mensen uit Gelderland maken onderweg het minste ruzie (49%) van alle Nederlanders.

 

Gelderlanders nemen vaakst BBQ mee naar de camping
Een derde van de Nederlanders neemt de barbecue mee naar de camping. Het is opvallend dat meer vrouwen (36%) de barbecue meenemen dan mannen (29%). In Gelderland wordt er waarschijnlijk het liefst gebarbecued, want maar liefst 42% neemt de barbecue mee naar de camping.

 

Meer dan helft gluurt op de camping naar de buren
Op vakantie gluurt 52% wel eens naar de buren. Gelderlanders zijn het meest nieuwsgierig naar hun buren, want maar liefst 75% houdt in de gaten wat de buren op vakantie doen. Daarvan geeft 15% de buurman of buurvrouw zelfs een bijnaam zoals ‘Fred Flinstone’ of ‘Ma Flodder’. De meeste Nederlanders hebben liever geen Hollandse buren (58%), al vindt 54% van de Gelderlanders het niet erg als de buren Nederlanders zijn.

 

Niet meer seks, wel meer alcohol
Bijna 59% heeft aangegeven dat ze op vakantie niet vaker seks hebben dan thuis. Van de respondenten zegt 60% op vakantie meer te drinken dan thuis. Daarvan drinken mannen (68%) meer dan vrouwen (54%).

 

Kinderen zien genieten het mooiste vakantiemoment
Veel respondenten hebben mooie vakantiemomenten ingevuld, zoals samen een eerste reis maken. De meesten noemden het zien van genietende kinderen als mooiste vakantiemoment (16%). Bijna 2% van de Nederlanders heeft zijn partner zelfs ten huwelijk gevraagd op vakantie en 37% houdt vriendschappen over aan de campingvakantie.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.