Unieke inkijk bij laatste voorbereidingen ‘Ben je thuis voor het donker’

Nog 9 dagen en dan zal de muziektheaterproductie ‘Ben je thuis voor het donker’ op de planken van de Nijmeegse Stadsschouwburg worden gebracht. Het koor van het Nijmeegs Opera en Operette Gezelschap (N.O.O.G.), versterkt met 40 extra stemmen, een kinderkoor en een 15-koppig orkest, hebben ruim een jaar week in week uit gerepeteerd om deze unieke productie tot een goed einde te brengen.

In de laatste 9 dagen gaat het erom spannen. Niet alleen wat betreft de uitvoering, maar ook of ‘Ben je thuis voor het donker’ de Nijmeegse bevolking doet besluiten om naar een van de drie uitvoeringen te gaan. Het thema , het bombardement op Nijmegen in februari 1944, waarbij bijna 800 doden te betreuren viel, is door deze productie weer aan de vergetelheid onttrokken en kreeg zelfs landelijk de nodige publiciteit.

De organisatie van ‘Ben je thuis voor het donker’ nodigt de pers uit om vandaag, 10 februari 2014, kennis te nemen van de laatste loodjes. Zo zullen de vrijwilligers vandaag aanwezig zijn bij de laatste voorbereidingen voor het passen van de kostuums en theatertraining. Verder zal er aandacht worden besteed aan de decors. Co- regisseuse Wim Wijnakker zal de vrijwilligers ontvangen en hen begeleiden in deze laatste dagen.

Het komt zelden voor dat de pers de mogelijkheid krijgt om achter de schermen zo’n grote productie mee te beleven. Maar ‘Ben je thuis voor het donker’ is een Nijmeegse productie met een belangrijke Nijmeegse geschiedenis. Wim Wijnakker en haar crew zullen de hele dag druk in de weer zijn met de productie. Wanneer u een kijkje wilt nemen, vragen wij u eerst contact op te nemen met Loek Borrel (zie onderaan dit persbericht). De activiteiten vinden plaats aan de Metterswane 6.12.(t.o. het Centraal Station in Nijmegen).

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.