‘Uniek Wandelen’ tijdens de Vierdaagse

Gedurende het jaar worden er in Nijmegen wekelijks op vaste tijden wandelingen voor mensen met een beperking georganiseerd. De kers op de wandeltaart is een speciale wandeling door Nijmegen tijdens Vierdaagsefeesten op donderdag 20 juli 2017. Iedereen met een beperking is bij deze uitgenodigd om deel te nemen.

Uniek Wandelen is meer dan wandelen
De prachtige wandeltocht van 5 kilometer start op Kelfkensbos en loopt via de Waalbrug richting het Stadseiland naar de Snelbinder, de Waalkade en de Voerweg. In stijl wordt er weer gefinisht op Kelfkensbos, met uiteraard gladiolen en medailles. Het platform Uniek Wandelen regio Nijmegen is een initiatief van enkele Nijmegenaren en heeft als doel om het gestructureerd wandelen van mensen met een (verstandelijke) beperking te stimuleren en te ondersteunen. Het motto is: meer bewegen voor een betere gezondheid, meer frisse lucht en een sterker gevoel van eigenwaarde.

Special Olympics Nationale Spelen 2016
Uniek Wandelen regio Nijmegen heeft enthousiaste steun gekregen van de stichting Special Olympics Nationale Spelen 2016. Voor SONS2016 is het namelijk belangrijk om het enorme wandelsucces van begin juli 2016, tijdens de in onze regio gehouden spelen, structureel te maken in Nijmegen.

Renske Helmer-Englebert, wethouder gemeente Nijmegen: “Het wandelsucces van de Special Olympics van vorig jaar wordt op deze wijze voortgezet. Het is fantastisch om te zien dat de handen ineen zijn geslagen om een onvergetelijke ervaring te creëren. Gezamenlijk tonen we aan dat een beperking totaal geen belemmering hoeft te zijn om te kunnen sporten of bewegen”.

Uiteraard steunt Vierdaagsefeesten dit initiatief van harte door gezamenlijk de Unieke Wandeling te organiseren tijdens Vierdaagsefeesten 2017. Teddy Vrijmoet, directeur Vierdaagsefeesten: “Toegankelijk zijn voor iedereen, dat vinden wij belangrijk en daarom heten wij deze enthousiaste sporters en hun begeleiding van harte welkom op ons evenement.”

Trek de stoute (wandel)schoenen aan!
Uniek Wandelen regio Nijmegen wordt gedragen door enkele vrijwilligers in nauwe samenwerking met ‘Uniek Sporten regio Nijmegen’. Iedereen is welkom om mee te wandelen op donderdag 20 juli 2017. De wandeling start om 14.00 uur. Inschrijven voor deelname kan vanaf vrijdag 23 juni via vierdaagsefeesten.nl. Trek jij de stoute wandelschoenen aan? Deelname is alleen mogelijk met begeleiding.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.