Uniek in Nederland: The Continental Pipe Band Championships in Molenhoek bij Nijmegen.

Voor de 1e keer  The Continental Pipe Band Championships in Molenhoek bij Nijmegen. Uniek in Nederland!

31 mei en 1 juni 2014 vindt de jaarlijkse Continental Pipe Band Championships, de Nederlandse Open Doedelzak Kampioenschappen, plaats in en om Jachtslot de Mookerheide, te Molenhoek. Dit jaar voor het eerst tezamen met Het Scottish Event; wat garant zal staan voor een gezellig evenement met pipes & drums, kilts, exclusieve stands en activiteiten voor jong en oud op één locatie.  Toegang is € 10,00 per persoon.

Aanbod en activiteiten – Een mooie combinatie van muziek, contesten en exclusieve stands!

Twee dagen lang kunt u genieten van Schotse klanken van pipes en drums en dans. Op zaterdag zijn er wedstrijden voor doedelzakbands, deze bands komen uit Nederland, België en Duitsland, er zijn Drum Major en Highland Dancing wedstrijden. Al deze wedstrijden worden gejureerd door juryleden die hiervoor speciaal uit Schotland en Ierland worden ingevlogen. Op zondag zijn er solo-wedstrijden voor doedelzakken en drums en, dit jaar voor het eerst, March, Discipline en Dress wedstrijden. Deze wedstrijden zijn speciaal voor bands die meedoen aan taptoes en straatparades, zij zullen het toegestroomde publiek laten zien wat zij in huis hebben, dit getooid in de mooiste uniformen. Ook op zondag zijn er Highland Dancing demonstraties.

Ook met de culinaire liefhebber is rekening gehouden. Er is een culinaire markt waar een scharrellunch geserveerd wordt. Geniet van een ambachtelijk pie, overheerlijk broodje met een wijn- of whiskyproeverij. Het Scottish  Event wordt dit jaar voor het de 4e keer georganiseerd in de vorm van een fair, maar dit jaar voor het eerst met Pipe Band wedstrijden.  In het verleden hebben de goede sfeer, het brede assortiment en de leuke activiteiten gezorgd voor enthousiaste reacties van de vele bezoekers.

Kom, luisteren, kijken, genieten bij The Continental Pipe Band Championships en proeven en kopen op het Scottish event bij Landgoed, Jachtslot de Mookerheide!

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.